Görüş Bildir

Amca-yeğen şampiyon atıcılar

Katıldığı müsabakalarda 4 yılda 5 kez Türkiye birincisi olan Diyarbakırlı milli atıcı Ömer Akgün'ün ilham kaynağı olduğu yeğeninin de 2 birinciliği bulunuyor.

Amca-yeğen şampiyon atıcılar

Atıcılık müsabakalarında 5 kez Türkiye birinciliği elde eden Diyarbakırlı milli atıcı Ömer Akgün'ün çalıştırdığı yeğeni Yılmaz Akgün de 2 kez ülke şampiyonluğuna ulaştı.

Diyarbakır'da kısıtlı imkanlara rağmen sevdiği atıcılık sporunu sürdüren ve katıldığı birçok yarışmada derece elde eden Ömer Akgün'ün başarısı, yeğeni Yılmaz Akgün'e ilham kaynağı oldu. Amcasını örnek alan 18 yaşındaki Yılmaz, 6 yılda 2 kez Türkiye birinciliği elde etti.

- 4 yılda 5 şampiyonluk

Diyarbakır'da 1997 yılında atış poligonunda izlediği iki ağabeyi sayesinde atıcılık sporuyla tanışan 32 yaşındaki Ömer Akgün, elde ettiği başarıları azimli çalışmasına bağladı.

Son olarak Amerika'nın Fort Benning kentinde bir süre önce yapılan Havalı ve Ateşli Silahlar Dünya Kupası yarışmasında, 622.3'lük derecesiyle yeni Türkiye rekorunun sahibi olan Akgün, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda da ülkeyi temsil etmeyi hedefliyor.

Akgün, AA muhabirine, 4 yılda 5 kez şampiyonluk elde ettiğini, yeğeni Yılmaz'ın da başarılı bir atıcı olduğunu belirterek, "Yeğenim Yılmaz ile çalışmaya başladım. Onun da puanları arttı. O da en son girdiği yarışmada rekor kırdı. Çalışmalarımız şu an çok iyi" dedi.

Yılmaz Akgün de 2009 yılından bu yana atıcılık sporuyla ilgilendiğini kaydederek, "Amcama özenerek bu spora ilgi duydum. İki kez Türkiye rekoru kırdım. Amcam ile birlikte çalışıyorum. ekstra idmanlarım var. Son rekorumu Mersin'deki müsabakada elde ettim. Hedefim Avrupa'da başarılı olmak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi