Aslan pençesini liderlik aşkına attı : 1-0

Galatasaray Gaziantepspor maçı. Günün en çok merak edilen maçlarından biriydi. Çünkü Galatasaray Gaziantepspor’u mağlup etseydi yeniden liderlik koltuğunda oturacaktı. Nitekim öyle oldu. Galatasaray ölüp ölüp dirildiği maçta Gaziantepspor’u tecrübeli futbolcusu Hakan Balta’nın kafa golüyle 1-0 mağlup ederek liderliğe pençesini attı.

Aslan pençesini liderlik aşkına attı : 1-0

NAİF DURGUN

Süleyman Seba Sezonu Spor Toto Süper Lig’in 28. Haftasında Galatasray Gaziantepspor’u evinde konuk etti. Maçın ayrı bir önemi vardı Galatasaray için, çünkü kazanıp tekrar lider olmak istiyordu. Sarı Kırmızılılar 90 dakika boyunca üstün bir performans sergiledi. Zaman zaman Gaziantepspor atakları gerçekleşse de Galatasaray maçı kazanmak istiyordu. İlk yarıda Galatasaray denemelerine sonuca gidemeyince soyunma odasına 0-0’lık eşitlikle gitti.

İKİNCİ YARI BAMBAŞKA GALATASARAY                            

Galatasaray Gaziantepspor maçının ikinci yarısında hem ataklarını hem de gol pozisyonlarını artırdı. Akın akın Gaziantepspor kalesine giden Galatasaray gol arıyordu, gol istiyordu ancak gol bir türlü gelmiyordu ve dakikalar Galatasaray’ın aleyhine işliyordu.

BURAK YILMAZ SAÇ BAŞ YOLDURTTU

Galatasaray Gaziantepspor kalesini artık iyice abluka altına almıştı, ancak ataklardan yararlanamıyor ve Burak Yılmaz’ın kaçırdığı pozisyonlar Galatasaray taraftarına saç baş yoldurtuyordu.

Gol istiyordu Galatasaray. İşte bunun için Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu değişiklikler yaptı. Önce Olcan Adın’ı oyundan alıp yerine Yasin Öztekin’i süren Hamzaoğlu, sonrasında ise Umut Bulut’u çıkarıp Bruma’yı oyuna sürdü.

HAKAN BALTA ATTI, ARENA YIKILDI!

Yasin ve Bruma oyuna daha da hareketlilik getirdi ve Galatasaray aradığı golü 84’üncü dakikada Selçuk’un kullandığı köşe vuruşunda Hakan Balta’nın kafasından buldu. Sarı Kırmızılılar gol sonrası büyük sevinç yaşarken, Türk Telekom Arena’ya gelen taraftarlar adeta arenayı yıktı. Maçta başka gol olmayınca Galatasaray Gaziantepspor’u 1-0 mağlup ederek 3 puana ulaştı. Galatasaray bu sonuçla puanını 61’e yükselterek liderlik koltuğuna oturdu. Eğer yarın Beşiktaş Karabükspor karşısında galip gelemez ise haftayı lider olarak kapatacak Galatasaray.

Kaynak: Spor Merkezi