Görüş Bildir

BÖLGESEL LİG GELİYOR

Badminton Federasyonu, projelerine bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor.

BÖLGESEL LİG GELİYOR

Federasyon, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerindeki 10 ilin katılımıyla Badminton Bölgesel Ligi kurmayı planlıyor.

Şırnak, Ardahan, Diyarbakır, Tunceli, Hakkari, Bingöl, Bitlis, Batman, Mardin ve Ağrı'da malzeme dağıtacak federasyon, okulların da projede yer almasına çalışacak.

HER İLDEN 10 OKUL

Her ilden 10 okulun katılması planlanan proje çerçevesinde, milli takımlardan koordinatörlerin atanacağı okullarda, antrenörlük kursu verilecek, sınıf ve beden eğitimi öğretmenlerinin de katkılarının alınması sağlanacak.

Okullarda uygulanmaya başlayacak proje sonrasında mahallelere de girmeye çalışacak Badminton Federasyonu, daha sonra il ve bölgesel ligler kurmayı amaçlıyor. Aileleri de projenin içine çekmek isteyen federasyon, mülki amirlerin de desteğini yanına almak için girişimlere başladı.

700 BİN TL İLE 1 MİLYON TL ARASI BÜTÇE

Projenin bütçesini 700 bin TL ile 1 milyon TL arasında belirleyen Badminton Federasyonu, hedef kitleyi ise suç işlemeye meyilli ve risk altında olan çocuklar olarak seçti.

Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, 10 bin kişinin eğitim almasını amaçladıkları projeyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, bu çalışmanın bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirterek, ''Bu proje, özde bir proje. Sponsor firmalara sesleniyorum, bu projeye destek olsunlar. Hayata geçireceğimiz bu proje sayesinde istihdam açılacak'' dedi.

ALT YAPI ÖNEMLİ

Kendileri için altyapının büyük önem taşıdığına dikkati çeken Özmekik, ''Yaptığımız projelerin tamamı, badmintonun altyapısını geliştirmek ve ülke geneline yayabilmek. Çalışma yaptığımız her bölgeye malzeme yardımında da bulunuyoruz. Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde yapmayı planladığımız bu projenin tarihini okulların açılması sonrası olarak belirledik. Uygulamayı planladığımız bu proje, hem badmintonun gelişmesine hem de bölgede yaşayan suça meyilli çocukları kazanmamız açısından son derece olumlu olacak'' diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi