Görüş Bildir

Belediyespor 'ideoloji'den disiplinlik!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, Ziraat Türkiye Kupası'nda Galatasaray ile oynadığı maçta çıkan olaylardan dolayı 'ideolojik propaganda yapmak'tan disiplin kurula sevk edildi.

Belediyespor 'ideoloji'den disiplinlik!

 Büyükşehir Belediyespor – Galatasaray maçından önce takımı taşıyan otobüs taşlanmıştı. Maçtan sonra da bazı taraftarlar taşkınlık çıkarak, gerginliğe neden olmuştu.

>TFF’den yapılan açıklamada şöyle denildi:

>Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nün, 23.12.2014 tarihinde oynanan DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR-GALATASARAY A.Ş. Ziraat Türkiye Kupası müsabakasındaki "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatının 53. maddesi uyarınca, "saha olayları" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatının 52. maddesi uyarınca, "talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle 2014-2015 Sezonu Spor Toto 2. Lig Müsabakaları Statüsünün 8/3. maddesi, Türkiye Kupası Müsabakaları Statüsünün 1/3. maddesi ile Futbol Disiplin Talimatının 46. maddesi uyarınca, "usulsüz seyirci alınması" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatının 49. maddesi uyarınca, "talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Kulüpleri Tescil Talimatının 3. ve 4. maddesi ile Futbol Disiplin Talimatının 46. maddesi uyarınca ve "ideolojik propaganda yapılması… " nedeniyle Futbol Disiplin Talimatının 42/4. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi