Görüş Bildir

Beşiktaş'ın stadının kaba inşaatı tamamlandı

Süper Lig'detekrar zirveye yerleşen Beşiktaş'ın, Dolmabahçe’de yapımına devam edilen stadyumu Vodafone Arena'nın kaba inşaatı tamamlandı.Stadyumun bu yıl içinde açılması planlanıyor.

Beşiktaş'ın stadının kaba inşaatı tamamlandı

Dolmabahçe'de 1947 yılında yapılarak hizmete açılan Beşiktaş'ın stadının yıkımına 2 Haziran 2013 tarihindebaşlanmıştı. Bu stadınyerine yapımına başlanan Vodafone Arena'nın,havadan yaptığımız çekimlerinde tribünlerin tamamlandığı ve dev spor kompleksinin yükselmeye başladığı görülüyor. Stadın üstünü kapatacak çatı kısmı inşaatına ise önümüzdeki günlerde başlanacağı öğrenildi. Çatının tamamlanmasının ardından futbol oynanacak sahanın çimlendirilmesi ve ince işçiliğe geçirileceği belirtildi. Beşiktaş Divan Kurulu'nun ise önümüzdeki günlerde stadyumda ilk toplantısını yapması planladığı öğrenildi. Stadyumun 2015 yılı içinde hizmete açılması planlanırken Beşiktaş’ın önümüzdeki yıl maçlarını bu statta oynayacağı belirtildi.

TÜRKİYE'NİN İLK AKILLI STADYUMU

Şantiyesinde 24 saat aralıksız çalışmanın devam ettiği 41 bin 903 kişi kapasiteli ve iki katlı olarak planlanan yeni stadyum bittiğinde, Türkiye’nin ilk akıllı stadyumu olacak, zengin içerikli dijital ekran çözümleri ile, geniş bant mobil ve wi-fi ağıyla donatılacak. Stadyumun farklı noktalarına yerleştirilecek interaktif ekranlar ile taraftar röportajları, istatistikler, promasyonlar ve o an oynanan diğer müsabaka sonuçları yayınlanacak. Stadyum ayrıca halkın eğlence ve zaman geçirme ihtiyacını karşılar nitelikte dizayn edilecek. Yeni stadyum eğlence merkezi, konser arenası, yaşam alanı ve moda merkezi olarak ta hizmet verecek.


Beşiktaş’ın yeni stadyumunun bazı özellikleri şöyle:

Tamamı kapalı tribünler, C90 görüş açısı, açılır kapanır koltuklar, alttan ısınma, iki kat tribün yapısı, 600 araç kapasiteli kapalı ve açık otopark, Loca-Vip tribün, koltuk kapasitesi: 41.903, Loca sayısı: 147, Loca koltuk toplam sayısı: 1903, VIP koltuk sayısı: 2100, Engelli koltuk kapasitesi: 81 engelli koltuğu + 81 refakatçi toplamda 162 koltuk.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi