Deplasman Kralı

Spor Toto 3. Lig 2. Grup takımlarından Yeni Diyarbakırspor, ligin ilk yarısında Diyarbakır’da yenemediği takımlarla deplasmanda yaptığı maçları kazandı.

Deplasman Kralı

 1.yarıda Çine Madranspor ve Yeşil Bursaspor’la 0-0, Payas Belediyespor ve Derincespor’la 1-1 berabere kalan Yeni Diyarbakırspor, bu takımları deplasmanda devirdi. Çine Madranspor ve Payas Belediyespor’u 1-0, Yeşil Bursaspor’u 4-2 ve Derincespor’u da 1-0’lık sonuçlarla geçti.

>Ligde topladığı 49 puanın 28’ini deplasmanda alan Yeni Diyarbakırspor, 12 galibiyetin 8’ine deplasmanda ulaştı. Deplasmandaki başarı atılan ve yenilen gol oranlarına da yansıdı. 37 golün 20’ini deplasmanda atarken, yediği 21 golün ise sadece 9’ünü deplasman maçlarında yedi.

>Deplasmanda şahin kesiliyor

>Yeşil kırmızılı takım, teknik direktör Mustafa Ceviz ile gol yollarında farklı bir kimlik de kazandı. 25 kişilik kadroda yer alan futbolcuların yüzde 80’i gol atma başarısını gösterirken, ilk 11 istikrarı sağlandığı gibi tüm futbolcular forma şansı buldu.

>28 maçın tamamında kalede 90 dakika yer alan Ceyhun Demircan, hem Yeni Diyarbakırspor’un hem de 3 gruptan oluşan 3.Lig’de 54 takımdaki futbolcular arasında en fazla oynayan futbolcu oldu. 2520 dakikalık süre ile bu ünvanı elinde bulunduran başarılı file bekçisinin yedeği olan Kadir ve Can forma şansı bulamadı.

>Ceyhun, ayrıca kupa maçlarında da kaleyi koruyarak bu sezon Yeni Diyarbakırspor’un 30 resmi maçında oynama başarısını gösteren tek futbolcu ünvanına da sahip. Ceyhun, 2730 dakika ile takımın tüm maçlarında kesintisiz forma giydi.

>- Kart rekoru kırdı

>Yeni Diyarbakırspor, 3.Lig’deki 54 takım arasında en fazla kart gören takım olarak bir başka ilginç olaya da imza attı.

>28 lig maçında 93 sarı ve 4 kırmızı olmak üzere 97 kart gören yeşil kırmızılı takımın en fazla kart gören ismi ise Enis Gül oldu.

>Enis, 12 sarı ve 1 kırmızı kart gördü. Orta alanın başarılı isimlerinden olan Enis, sarı kartlardan dolayı 3 kez ve kırmızı kart için de 1 kez olmak üzere 4 kez cezalı duruma düştü.

>Yeniden cezalı duruma düşen Enis,5 Nisan Pazar günü Yeni Diyarbakır’da oynanacak Erzincan Refahiye maçında takımdaki yerini alamayacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz