Diyarbekirspor Onay Bekliyor

Pazartesi günü ilk toplantısını yapacak olan yeni TFF yönetiminin, Yeni Diyarbakırspor’un isim değişikliğini onaylaması bekleniyor. Böylece Diyarbekirspor ismi resmiyet kazanmış olacak.

Diyarbekirspor  Onay Bekliyor

Pazartesi günü ilk toplantısını yapacak olan yeni TFF yönetiminin, Yeni Diyarbakırspor’un isim değişikliğini onaylaması bekleniyor.  Böylece Diyarbekirspor ismi resmiyet kazanmış olacak.

HUKUK KURULUNDAN GEÇTİ

TFF Hukuk Kurulu’ndan geçen Diyarbekirspor ismi resmiyet kazanmak için yönetim kurulunun imzasını bekliyor. Pazartesi günü saat 14.00’da İstanbul Riva’da ilk toplantısını yapacak olan Yıldırım Demirören başkanlığındaki yönetimin karara bağlayacağı dosyalar arasında Diyarbekirspor. Böylece Diyarbekirspor ismi yeni sezonda resmi olarak ligde yer alacak.

Yeni Diyarbakırspor Futbol Yatırımları A.Ş,isim değişikliği konusunda açıklama yaptı Diyarbakırspor ismi için 3 yıldır mücadele verildiğini ancak iç ve dış engellerden dolayı bunun başarılamadığı vurgulanan açıklamada, ismin mahkeme yoluyla iptal edildiği kaydedildi.

‘DİYARBAKIRSPOR İÇİN ENGELLER ÇIKARILDI’

Açıkmada,”UEFA ve FİFA'nın kurallarını uygulamakla görevli olan Futbol Federasyonu da Diyarbakırspor'un mevcüt borçlu yapısına dikkat çekerek şu an için bu değişikliğe izin vermelerinin söz konusu olamayacağı bildirildi. Ancak bu iş için yasal süre olan 3 yılı beklememiz gerektiğini öğrendik. Kurallara göre 2013 yılında başlayan ve bu iş için konulan sürenin tamamlanmasından sonra yeniden FİFA, UEFA VE TFF'ye başvurarak Diyarbakırspor ismini kullanabilecektik.  Ne var ki FİFA, UEFA ve TFF nezninde bu iş için formül arayan kulübümüz, daha önemli olan iç engellerle karşılaştı. Diyarbakırspor isminin yoluna borçsuz olarak devam edecek olmasından rahatsız olan ve bu işten menfaat temin etmek isteyen kesimler boş durmadı.  Kamuoyunun bildiği gibi isim değişikliğinin iptali için dava açan şahıslar, bunda başarılı olarak geçtiğimiz Mart ayında Diyarbakırspor isminin kulübümüze verilmesini engelledi. “ denildi.

‘DİYARBAKIRSPOR’UN MİSYONUNU DEVAM ETTİRECEĞİZ’

Bu engellerden dolayı yeni formüller üzerinde durularak Diyarbekirspor isminde karar kılındığı ifade edilen açıklamada,”Bu kararla kulübümüzün değil Diyarbakırspor'un geleceği karartılmak istendi.  Ancak bizler Diyarbakırspor'un şanlı tarihini, misyonunu, renklerini, armasını ve büyük sevdasını yaşatmaya kararlıyız. 3 yıldan beri önümüze çıkarılan engellere karşı pes etmedik ve pes etmeyeceğiz de. Bu büyük sevdayı yaşatmak için yeni bir isimle yola devam etme kararı aldık. Bilindiği gibi medeniyetlere beşiklik eden kentimizin toplumun tüm kesimleri tarafından kabul gören, tüm kesimleri kucaklayan ve 1937 yılına kadar kullanılan ismi Diyarbekir'dir.

‘LİGE DİYARBEKİRSPOR ADIYLA GİRECEĞİZ’

Yaptığımız araştırma ve hukuki inceleme sonucunda Diyarbekirspor ismini almamız için yasal engel olmadığı sonucuna ulaştık. İsim ve unvan değişikliği yaparak ilgili kurumlara ve Futbol Federasyonu'na başvurumuzu yaptık. Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu'nun yaptığı incelemede de Diyarbekirspor ismini kullanmamızda yasal engel olmadığı tarafımıza iletildi. Pazartesi günü toplanacak olan Futbol Federasyonu yönetim kurulunun onaylamasıyla Diyarbekirspor ismi resmiyet kazanmış olacak. 7 Temmuz Salı günü yapılacak 3.Lig grup kura çekimine ve daha sonra yapılacak fikstür çekimine büyük ihtimalle Diyarbekirspor ismiyle gireceğiz.

‘HALKIMIZIN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ’

Futbol Federasyonu'ndan gelecek resmi belge daha sonra kamuoyu ve basınla paylaşılacaktır.Bizim için esas olan bu tarihi ve değerli ismin sorumluluğunu yerine getirmek olacaktır. Büyük bir sorumluluk ve misyon yüklendiğimizin bilinci ile hareket edeceğiz. Bugüne kadar her türlü manevi desteği veren halkımızdan ve taraftarlarımızdan bundan sonraki zorlu mücadelede de her türlü desteği bekliyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Spor Merkezi