Diyarbekirspor’dan Ötekileştirme Tepkisi

Diyarbekirspor, Pegasus Hava Yolu Şirketi’nin bugüne kadar uygulanmayan sözde kuralları kendi kulüplerine karşı devreye uygulayıp psikolojik baskı yaptığına dikkat çekerek bu duruma sert tepki gösterdi.

Diyarbekirspor’dan Ötekileştirme Tepkisi

İstanbul’da Sancaktepe Belediyespor’u 2-0 yendikleri maçın ardında Diyarbakır’a dönerken, Sabiha Gökçen Havaalanı’nda bu firmanın ayrımcılık ve ötekileştirme içeren uygulamalarıyla karşılaştıklarını belirten kulübün açıklamasında, yolculuk öncesindeki uygulamalarla takımın moralinin bozulmaya çalışıldığını öne sürdü.

‘TAKIMIMIZA PSİKOLOJİK BASKI YAPMAYA ÇALIŞILDI’

Açıklamada,” Konuyla ilgili kulüp görevlimiz kafilede yer alan tüm futbolcuların lisans ve nüfüs cüzdanlarını göstermesine rağmen ilgili hava yolu şirketi personeli futbolcularımız üzerinden tek tek kimlik sorgulamaya kalkıştılar. Bununla da yetinmeyerek uçağa binmeden önce bir kez daha aynı uygulamayı yapmaya çalıştılar. Bu uygulama bugüne kadar hiçbir hava yolu şirketi tarafından uygulanmamıştır. Psikolojik baskı uygulanmak süretiyle takımımızın morali bozulmaya çalışıldığını düşünmekteyiz. Bu durumu ülkenin içinde bulunduğu son süreçteki gelişmelerin de bir parçası ve psikoljik harekat olarak değerlendirmekteyiz.

Kafile olmaktan kaynaklanan ve herkes tarafından bilinen,bugüne kadar tüm spor kafilelerine tanınan haklarımızı çiğneyerek kulübümüzün kurumsal kimliğine,imajına zarar vermeye çalışan firmanın bu tutumunu kınıyoruz. Kulübümüz bunu yapanların takipçisi olacaktır. “ denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz