Görüş Bildir

'Galatasaray'a saygısızlık'

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Coşkun Demirbakan, Galatasaray ile yarın oynayacakları Türkiye Kupası maçında, stat kapasitesinin çökme riski nedeniyle düşürülmesinin, rakiplerine saygısızlık olduğunu söyledi.

'Galatasaray'a saygısızlık'
Ziraat Türkiye Kupası G Grubu'nda yarın oynanacak Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor-Galatasaray maçı öncesi Diyarbakır’da stadyum tartışması yaşanıyor. Diyarbakır Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün geçen yaz yapmış olduğu inceleme sonucu stadyumun kolonlarında ve demir aksamında deformasyon tespit edildi. Bu raporu baz alan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü stadyuma üçte bir oranında izleyici alınmasını kararlaştırıldı. Durum böyle olunca 13 bin kapasiteli stadyuma dört bin 600 izleyici alınacak ve yüzde beş kuralına göre konuk Galatasaraylı taraftarların ancak 250’si maçı tribünlerden izleyebilecek.

‘YAPACAK BİR ŞEY YOK’ Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir, mevcut durum karşısında bundan başka yapılabilecek bir şey olmadığını söylüyor: “Stadyum nereden bakılsa 40-50 yıllık. Önümüzde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün yaptırmış olduğu inceleme var. Bu rapora göre kolonlarda ve demir aksamda deformasyon var. Stadyum dolduğu takdirde tehlike arz edecek. Bu nedenle üçte bir oranında izleyici alınacak. Diyarbakırlılar olarak Galatasaray Spor Kulübü’nü daha iyi şartlarda ağırlamak isterdik. Ancak stadyumumuzun durumu ile ilgili bundan başka yapabileceğimiz bir şey yok. Şu anda yeni stadyumumuzun temel çalışmaları yürütülüyor. 33 bin kapasiteli olacak ve 2016'nın yedinci ayında tamamlanmış olacak. Şimdi stadyum konusunda sıkıntılıyız ancak o zaman daha güzel temsilleri yerine getirebileceğiz”

‘FAY HATTI YENİ Mİ BULUNDU?’ Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Coşkun Demirbakan ise yapılanın Galatasaray’a saygısızlık olduğu görüşünde. Demirbakan stadyumun birkaç ay önce farklı etkinliklerde tam kapasiteli kullanıldığını söylüyor:

“4 bin 600 taraftar bizim için de rakip takım için de olumsuz bir durum. Ev sahibi olarak bu durumu Galatasaray’a yapılmış saygısızlık olarak görüyorum. Tamam teknik rapor var ama birkaç ay önce tam kapasiteli etkinliklere verilmiş stadyum. Yani bu fay hattı yeni mi bulundu ki depremde yıkılabileceği söyleniyor? Ortası yok… Ya etkinliklere verirsin, ya veremezsin.”

'AZRAİLLER' MAÇA GİTMİYOR Stadyuma sadece 4 bin altı yüz izleyicinin alınacak olması bilet fiyatlarına da yansımış. Maraton 50 lira, kale arkası bölümler ise 30 lira olarak belirlenmiş. Diyarbakır’daki en büyük taraftar grubu "Azrailler" bilet fiyatlarını protesto ederek maça gitmeme kararı almış. Azrailler taraftar grubu başkanı Ramazan Turgay’a göre stadyuma tam kapasiteli izleyici alınsaydı bilet fiyatları da düşerdi:

“Stadyumun depreme dayanıksız olduğu söylenerek seyirci sayısı kısıtlandı. Böyle olunca bilet fiyatları da yükseldi. Bu parayı ödeyebilen var ödeyemeyecek olan var. Vali ile de görüştük raporları gösterdiler. Bunun için bir şey diyemiyoruz. Ancak Büyükşehir Belediyespor yönetimi bilet fiyatlarını yüksek tutmuş. Biz açık tribün bilet fiyatlarında 10 liralık indirim istedik. Kabul etmediler. Biz de protesto ederek maça gitmeyeceğiz. Her maçta takıma destek verdik ve hiçbir beklentimiz olmadı. Şimdi de destek vermek istiyoruz ancak 10 liralık bir indirimi bile kabul etmeyince biz de maça gitmeyeceğiz.”

‘GALATASARAY İÇİN KOLAY BİR MAÇ OLMAYACAK’ Spor yorumcularının Galatasaray’ı favori olarak göstermesine katılmayan Büyükşehir Belediyespor Başkanı İhsan Avcı, mücadele eden bir takımla sahaya çıkacaklarını ve seyir zevki yüksek bir oyun sergileyeceklerini söyledi:

“Maça iyi hazırlandık. Galatasaray’ın peşinen kazanacağı algısına karşıyız. İyi hazırlandık ve mücadelemizi sahada göstereceğiz. Galatasaray için kolay bir maç olmayacağını söylemek isterim. Ancak hakemler genelde aleyhimize karar veriyorlar. Yarınki maçta tek endişemiz bu. Hakemlerden tarafsız ve adil bir yönetim bekliyoruz.”

‘HEDEF İKİNCİ OLARAK ÜST TURA ÇIKMAK’ Teknik direktör Coşkun Demirbakan takım olarak hedeflerinin, grubu ikinci bitirerek üst tura çıkmak olduğunu söyledi. Sadece kendi sahalarında değil deplasmanda da Galatasaray’a karşı iddialı olduklarını söyleyen Demirbakan da maçın maçtan önce kazanılmayacağını belirtti:

“Rakip kim olursa olsun kazanmak için oynuyoruz. 'Maç, maçtan önce kazanılmaz ama kaybedilebilir' diye bir laf vardır. Hiçbir maç oynanmadan kazanılmaz. Her şeyden önce iyi bir futbol izletmek istiyoruz.”

‘İDDİALIYIZ’ Takım kaptanı Şeyhmus Özer ise maça iyi hazırlandıklarını ve iyi konsantre olduklarını belirterek iddialı olduklarını söyledi:

“Galatasaray büyük bir kulüp. Aynı grupta olmamız bizim açımızdan sevindirici. Onlar favori görünüyorlar ama biz de iddialıyız ve elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Tek isteğimiz iyi maç, iyi futbol ve iyi mücadele.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi