Görüş Bildir

Hakan Şükür'den Demirören'e gönderme!

AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, futbolun bu kadar sevgisiz hale gelmesinde futbolu yönetenlerin sorumlu olduğunu ifade etti.

Hakan Şükür'den Demirören'e gönderme!

Eski milli futbolcu, AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında kulüpler için karar aşamasına gelindiğini dile getirerek, ''Herkesin sağ duyuyla hareket etmesi, kurumlara güvenmesi gerek. Gerçi bunu söylemek hakikaten çok zor. Tüm yaşananlardan sonra 'güven' kelimesini adeta unuttuk'' diye konuştu.

Hakan Şükür, eşi Beyda Şükür'ün butik mağazasının açılışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmanın başladığı 3 Temmuz'dan bu yana çok farklı senaryolar üretildiğini ve bilgi kirliliği oluştuğunu kaydetti. Böyle bir ortamda Türkiye Futbol Federasyonu'nun aldığı kararlara kulüplerden farklı tepkiler gelmesinin normal olduğunu ifade eden Hakan Şükür, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Emniyetin ve yargının yaptığı çalışmalarda medyaya yansıyan çok farklı şeyler oldu. Tüm bunların üzerine alınacak her karara mutlaka bir kesimden itiraz gelecektir. Herkesin dahil edilme durumu da, o takımları rahatsız etti. Onlar da şikayetlerini, isteklerini, taleplerini ilk günkü gibi söylediler. Bazı takımlarımıza bakıyorum, ilk gün ne söyledilerse bugün de onu söylüyorlar. Bu da anlamlı, önemli... Tabii ki kendi içlerinde bulundukları durumu kendileri daha iyi bilirler ama itirazlarında haklılık payları mutlaka vardır. Ancak bir karar verilecek artık. Herkesin sağduyuyla hareket etmesi, kurumlara güvenmesi gerek. Gerçi bunu söylemek hakikaten çok zor. Tüm yaşananlardan sonra 'güven' kelimesini adeta unuttuk.''

-''Ehil olan kişiler kenarda kalmak zorunda kaldı''-

Bazı kimselerin tuttukları takıma göre, kendisinin yaptığı konuşmalara zaman zaman tepki gösterdiğini ancak herkes için konuşmak durumunda olduğunu ifade eden Hakan Şükür, şunları kaydetti:

''Futbol çok değerli bir ürün. Biz bunu çok iyi yaşatamadık. Spor dünyası bu olaylar için söylemiyorum, yürüyen iddianame ortaya çıkan tablo için söylemiyorum ama hakikaten çok kötüydü. İçindeyken de zaman zaman bunları yaşadık. İlişkiler, söylemler, yöneticilerin bence sağduyusuz davranışları, sadece kendi takımınıza göre konuşma, herkesin takım tuttuğu olgusundan hareketle hareket etmemek... Bunlar futbolu bugünkü durumuna getiren etkenler. Herkesin sevdiği bir şeyi bu kadar sevgisiz hale getirilmesinden açıkçası taraftarların değil, futbolu yönetenlerin sorumlu olduğunu düşünüyorum. Çok sevdiğimiz bir şeyi bu hale getirmek hoş olmadı. Ehil olmayan kişiler federasyon yönetimlerinde oldular. Birilerinin desteğiyle oralara çıktılar. Ehil olan kişiler ise kenarda kalmak zorunda kaldı.''

Hakan Şükür, yaygın kanaatin aksine, Türk futbolun gerçek sorunun altyapıdan ziyade üstyapı kurumlarında olduğunu savundu.

-Süper Final yorumu-

Hakan Şükür, Spor Toto Süper Final'de heyecanlı ve zorluk derecesi yüksek maçların sporseverleri beklediğini ifade etti. Her takımın her takımı yenebildiği, kadro kalitelerinin birbirine yakın olduğu bir sezon yaşandığını kaydeden Şükür, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Trabzonspor ve Beşiktaş'ın Avrupa mücadelesinin lige olumsuz yansıdığını söyleyebiliriz. Fenerbahçe'nin yaşadıkları, oyuncu kadrosunun bunu kötü günlerin sonunda bir motivasyon aracı olarak kullandığını şu anda bulunduğu yer gösteriyor. Oyuncular Volkan Demirel önderliğinde, söylemlerinde hep bir inanmışlık, tarihlerini canlandırma ve şampiyonluklara alışmış bir takım olmanın getirdiği bir motivasyonla, bence önemli bir konuma geldiler. Bu da bir futbol başarısıdır. Ancak en önemli başarılardan biri de, geçmiş dönemlerde beraber olduğum çok büyük başarılar yakaladığım Fatih Terim'in Galatasaray'ı. Ümit Davala, Hasan Şaş ve Taffarel de bu başarıda pay sahibiler. Sistemlerini oturttular, iyi transferler yapıldı. Yönetim de değişti, bir takım oluşturuldu. Riskleri vardı. Üç sene başarısız geçen bir süreçten sonra 'Acaba ne olur?' deniyordu. Başlarda bazı zorluklar yaşansa da sabırlı davrandılar ve bugün futbolumuzun hakikaten en iyi oynayan takımı. Genele baktığımızda, bütün maçlar değerlendirildiğinde, yeri de bunu gösteriyor.''

Spor Toto Süper Final'in tamamlanmasına 2 maç kaldığını ve her sonucun ortaya çıkabileceğini dile getiren Hakan Şükür, ''Fenerbahçe Trabzon'da oynayacak. Trabzonlu futbolseverlere, ki futbol onlar için çok önemli bir olgu, futbolun ön plana çıkacağı bir karşılaşma olmasını diliyorum. Beşiktaş, iyi futbol oynayan, sadece sonuçları alamayan bir takımdı. Çok zor karşılaşma olacak. Beşiktaş, bugüne kadar oynadıkları 3 maçta da Galatasaray'dan daha iyi oynayan bir takım görüntüsündeydi. Hepimizin keyif alacağı bir takım olur umarım. Zirvedeki, en tepedeki takımın çok avantajlı olduğu bir gerçek. Ancak iki takım da söylediğim kriterler nedeniyle hak ettiler. Büyük emek verdiler. Umarım, güzel maçlar bizi bekler'' diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi