Görüş Bildir

Kadın futbolunda tarihi başarı

Diyarbakır’a kadın futbolunda tarihi başarı. Büyükşehir Belediyespor’un futbolcuları Nuresa Aka ve Zelal Baturay, Kadın U17 Milli Takımı’na seçildi.

Kadın futbolunda tarihi başarı

 İSTANBUL’DA KAMPA KATILACAKLAR

Arial">Diyarbakır kadın futbolunda tarihi bir başarıya imza attı. Geçen yıl kurulan Büyükşehir Belediyespor kadın futbol takımının iki başarılı futbolcusu Zelal Baturay ve Nuresa Aka,Kadın U17 Milli Takımı’na seçildi. İki futbolcu da 19 - 23 Temmuz  tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak kampa katılacak.

Arial">Futbolcu seçme kampı  için 19 Temmuz Perşembe günü saat: 10,30’dan itibaren TFF İstanbul Beylerbeyi Tesislerinde toplanacak ve Limak EUROASIA Otel’de kampa girecek Kadın U17 Milli Takım ilk çalışmasını aynı gün saat: 17.30’da TFF Riva Tesislerinde yapacak. Milliler 22 Temmuz Pazar günü saat: 17.30’da TFF Riva Tesislerinde gerçekleştireceği antrenmanla kampı tamamlayacak.

Arial">KILAVUZ VE BAYHAN :’ANLAMLI BİR BAŞARI’ Arial"

Arial">Nuresa Ak ve Zelal Baturay’ın başarısı Diyarbakır’da büyük sevinç yarattı. Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Metin Kılavuz, bu başarının kendi kulüplerine değil Diyarbakır’a mal edilmesi gerektiğini söyledi. Kılavuz,”Kadın futbolcularımızı kutluyorum. Gurur duyulacak bir durum. İnanıyorum ki aynı başarıyı milli forma altında da gösterecekler ve çok daha iyi yerlere geleceklerdir. “ dedi.

Arial">TFF Bölge Müdürü Serkan Bayhan ise,”Diyarbakır’da ilk defa kurulan bir kadın futbol takımından 2 oyuncunun milli takıma alınması tarihi bir başarıdır. Haberi alır almaz büyük sevinç yaşadık. Bundan sonra kadın futbolu çok daha iyi yerlere gelecek Diyarbakır’da.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi