Kulüplere Akademik Lig müjdesi

Türkiye Futbol Federasyonu FGD Departmanlığınca 2008-2009 sezonundan beri profesyonel kulüplerin kriterleri uygun altyapı takımlarının (U19,U17,U16,U15,U14) katılımıyla Akademi ligleri düzenlenmektedir.

Kulüplere Akademik Lig müjdesi

 Deplasmanlı ve genelde bölgesel olarak düzenlenen bu lige 2015-2016 sezonundan itibaren antrenman ve müsabaka sahaları ile teknik kişi kriterleri uygun BAL ve yerel liglerdeki amatör takımlardan aşağıda Belirtilen kriterleri yerine getiren takımlarda 2015-2016 sezonunda Akademi ligine dahil edilmesi planlanmaktadır.

>AMATÖR TAKIMLARIN AKADEMİ LİGİNE KATILIM KRİTERLERİ;

>1-     En az 4 yaş grubuna katılım (U14, U19 arası)

>2-     Altyapı takımlarının kullanımına tahsis edilmiş gece aydınlatmalı sentetik ya da çim saha (68-105 m.)

>3-     4 Adet soyunma odası (yeterli sayıda duş, wc)

4-     1 hakem odası                                          

>5-     En az 1 adet UEFA B, 1 adet TFF C ve kaleci Antrenörü olmak üzere 3 adet diplomalı Antrenör

> 8 TAKIM BAŞVURU YAPTI

>TFF Bölge müdürlüğü yaptığı açıklamada, Bize başvuru yaparak Akademi ligine katılmayı isteyen TFF Diyarbakır Bölge Müdürlüğümüze bağlı 8 amatör takımımızın kriterlerini ve uygunluklarını yerinde inceleyerek raporumuzu FGD Departmanlığına ilettik.

> YENİ DİYARBAKIRSPOR KATILMAMIŞTI

>2014-2015 sezonunda Akademi ligine Bölgemiz Profesyonel lig takımlarından; Diyarbakır Büyükşehir Belediye Spor ile Batman Petrol Spor takımları katılırken Yeni Diyarbakır Spor bu sezon Akademi ligine katılmadı. TFF; Akademi ligine katılan bütün takımlara deplasmana giderken yol ve konaklama yardımı yaparak büyük bir maddi destek sağlamakla birlikte, oynanan tüm maçları mercek altına alarak yetenekli gençlerin tespitleri yapılarak Genç milli takımlarımız ve kulüplerimiz için geniş bir havuz yaratmaktadır.

>2015-2016 Sezonu planlaması yapılırken hangi takımların Akademi ligine alınacakları daha sonra belirlenecektir.

>TFF DİYARBAKIR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE BAŞVURUDA BULUNAN AMATÖR TAKIMLARIMIZ

>DİYARBAKIR-  DSİ spor, Kayapınar Belediye spor, Yenişehir Belediye kaya spor, Ergani Gençlerbirliği

>SİİRT-                  BOTAN GÜCÜ SPOR

>MARDİN-            NUSAYBİN GENÇLERBİRLİĞİ

"Arial","sans-serif"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-ansi-language:TR;mso-fareast-language:TR;mso-bidi-language:AR-SA">ŞIRNAK-              SİLOPİ SERHAT BELEDİYE, CİZRE DİCLE SPOR

Kaynak: Diyarbakır Söz