Görüş Bildir

Kupada D.Bakır Bereketi

Türkiye Kupası 2.turunda Büyükşehir;İskenderun’la,Y.Diyarbakırspor ise Altay’la eşleşti.

Kupada D.Bakır Bereketi
İki maç da gelecek hafta içinde Diyarbakır’da oynanacak. Diyarbakır temsilcileri hem İddaa hem de yayıncı kuruluştan gelir elde edecek. Turu geçmeleri halinde ise gelirler katlanacak.

ALTAY YİNE D.BAKIR’DA Ziraat Türkiye Kupası’nda 2.tur eşleşmeleri belli oldu. Diyarbakır’ın 2 takımı da maçlarını kendi sahalarında oynama avantajına sahip olacak. Büyükşehir Belediyespor, 2.Lig Kırmızı Grup’taki rakiplerinden olan ve ligin ilk haftasında deplasmanda 1-1 berabere kaldığı İskenderun Demirçelikspor’la karşılaşacak. Yeni Diyarbakırspor’un rakibi ise geçen hafta Büyükşehir’le lig maçında 1-1 berabere kalan Altay. 27 yıldır Diyarbakır’da maç kazanamayan Altay, bir kez daha Diyarbakır’a gelecek.

TEK MAÇLI ELEME SİSTEMİ Diyarbakır’da oynanacak Büyükşehir Belediyespor-İskenderun DÇ.   ve Yeni Diyarbakırspor-Altay maçları,TFF’nin daha sonra kesin gün ve saatini belirleyeceği 24-25-26 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Tek maçlı eleminasyon sisteminin uygulanacağı karşılaşmaların 90 dakikalık süresinde eşitlik bozulmazsa önce 15’er dakikalık 2 uzatma devresi oynanacak ve burada da üstünlük sağlayan taraf olmadığı takdirde 3.tura yükselen takımları seri penaltı vuruşları belirleyecek.

HEM TUR HEM PARA Kupanın ilk turunda Adıyamanspor’u 4-1 yenerek eleyen Yeni Diyarbakırspor,İddaa ve yayıncı kuruluştan gelecek parayla beraber yaklaşık 110 bin TL gelir elde etmişti. Yeni Diyarbakırspor ve Büyükşehir Belediyespor’un 2.turdaki rakiplerini eleyerek 3.tura yükselmeleri halinde elde edecekleri gelirin daha da artacağı ifade edildi. Kulüplerin amacı hem tur geçmek hem de maddi kazanç elde etmek olacak.

Saffet AZBAY
Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi