Görüş Bildir

Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Şampiyonası

Türkiye Muay Thai Federasyonu tarafından düzenlenen Doğu Anadolu Bölge Şampiyonası, 11 ilden 160 sporcunun katılımıyla Van'da başladı.

Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Şampiyonası

Türkiye Muay Thai Federasyonu, 2015 yılı faaliyet programında yer alan "Gençler, Büyükler Bay ve Bayanlar Bölge Şampiyonaları"nın İstanbul, Yalova, Niğde, Ordu, Şanlıurfa, Van ile Mersin'in Tarsus ve Muğla'nın Bodrum ilçelerinde yapılması kararı aldı.

Karar üzerine bugün Yüzüncü Yıl Üniversitesi spor salonunda düzenlenen Doğu Anadolu Bölge Şampiyonası'nın ilk gününde, gençler ve büyükler kategorilerinde yer alan sporcular, finallere kalabilmek için kıyasıya mücadele etti.

BÖLGE ŞAMPİYONASI

Şampiyonayla ilgili bilgi veren Türkiye Muay Thai Federasyonu Teknikten Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Okşar Taştan, 2015 yılının ilk bölge şampiyonasını Van'da yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki 13 ilden 11'inin 160 sporcuyla şampiyonaya katıldığını aktaran Taştan, şöyle konuştu:

"Burada birinci ve ikinci olan sporcularımız, mart ayında Adana'da yapılacak Türkiye Şampiyonası'na katılacak ve buradan da ilk dörde girenler, Avrupa ve dünya genelinde yapılacak müsabakalara katılacaklar. Geçen yıl sporcularımız dünya genelinde yapılan çeşitli müsabakalarda 60'a yakın madalya alarak büyük bir başarı elde ettiler. İnşallah bu yıl o sayıyı geçip 75 madalyaya doğru yelken açarız."

İlk gün eleme müsabakalarının yapıldığı şampiyona, bugün yapılacak final maçlarıyla son bulacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi