Özer Belediyeyi seçince!

Yeni Diyarbakırspor’un anlaştığı Nezir Özer, kentin diğer takımı Büyükşehir Belediyespor’a transfer oldu.

Özer Belediyeyi seçince!
Diyarbakırspor, “Nezir’le ilk önce anlaşan taraf Büyükşehir Belediyespor olsaydı biz asla devreye girmezdik.” açıklamasını yaptı.

DİYARBAKIRSPOR İÇİN GELDİ, BÜYÜKŞEHİR’LE ANLAŞTI Yeni Diyarbakırspor, Pazarspor’dan forvet Nezir Özer’le anlaşmaya varmıştı. Diyarbakırlı olan bu futbolcunun dün Diyarbakır’a gelerek sözleşme imzalaması bekleniyordu. Nezir, Diyarbakır’a geldi, ancak Büyükşehir Belediyespor’dan yana karar kıldı. Büyükşehir Belediyespor’da oynayan ağabeyi Şeyhmus Özer’le beraber Diyarbakırspor tesislerine gelen Nezir, verdiği sözden geri adım atmak zorunda kaldığı için özür diledi, affını istedi.

‘ASKERLİK SORUNUM OLDUĞU İÇİN BÖYLE DAVRANDIM’ Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü İsmet Taşdemir’in de Diyarbakırspor Genel Menajeri İsmet Yılmaz’ı arayarak bu transfer için izin istediği öğrenildi. Yılmaz’ın,”Bizim anlaştığımız oyuncunun aklını çelmeniz iyi olmadı” diyerek bu duruma tepki gösterdiği öğrenildi.

 Nezir ise,”Diyarbakırspor camiasından özür diliyorum. Onlara söz verdim ancak askerlik sorunum olduğu için 2.Lig’de oynamam gerekiyor.” dedi.

‘BÜYÜKŞEHİR ANLAŞSAYDI BİZ ASLA DEVREYE GİRMEZDİK’ Kısa bir açıklama yapan Diyarbakırspor ,”Kardeş kulübümüz olan Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’dan daha önce bize gelmek isteyen oyuncular oldu. Biz aynı kentin kulübü olmamızdan dolayı bunu uygun görmedik, yine böyle bir şey olursa yine kabul etmeyiz. Nezir’le ilk önce anlaşan taraf Büyükşehir Belediyespor olsaydı biz asla devreye girmezdik. Biz bu oyuncu ile anlaştıktan sonra devreye girilerek, aklının çelinmesi ve bize transfer olmasının engellenmesi doğru olmamıştır. Bu durum bizi üzmüştür.

‘SPORCULAR GEÇİCİ, KULÜPLER KALICIDIR’ Sporcular gelip geçer, kulüpler ise kalıcıdır. Biz her zaman kent içi dayanışmadan yanayız. Bu olayda mağdur taraf olmamıza rağmen bu duruşumuzdan taviz vermeyeceğiz. Bu konuda takdiri değerli spor kamuoyuna bırakıyoruz. Biz bu yaşananlardan ders çıkarılması kaydı ile her şeye rağmen kent içi birlik ve beraberlik havası, dayanışmanın sürdürülmesinden yanayız. Bu açıklamayı yapmak istemiyorduk. Ancak yapılan yorumlar ve spekülasyonlardan dolayı bu durumu izah etmek istedik.” denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz