Sessizlerden sürpriz ittifak

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Genel Kurulu’na sayılı günler kala en güçlü iki aday adayı arasında sürpriz bir ittifak gerçekleşti.

Sessizlerden sürpriz ittifak

Mevcut yönetimde yönetim kurulu üyesi ve aynı zamanda başkan aday adayı olan Faruk Bilgili ile inşaat sektörünün önde gelen isimlerinden aday adayı Ahmet Öztürk Ankara’da biraraya geldiler. Görüşme sonucunda delegelerle toplantı yapan adaylar genel kurula tek aday olarak gitme kararı aldıklarını açıkladılar.

İşitme engelliler ile ilgili çarpıcı iddialar gündemdeyken seçime 15 gün kala alınan bu karar işitme engelliler camiasında sevinçle karşılandı. Aldıkları bu karardan en çok işitme engelliler spor camiasının kazançlı çıkacağını kaydeden Ahmet Öztürk, "Öncelikle aldığımız bu karar tüm işitme engellier camiası için hayırlı olur. Bu süreçte aynı davaya hizmet etmek için yola çıkmış iki gönüldaşın enerjilerini birleştirmesi hepimiz için bir demokrasi örneği olmuştur. Kaybedenin olmadığı bir rekabet ortamı insanlığın görmek istediği bir resimdir. Biz de bu resmi canlandırmak adına işitme engelli kardeşlerimiz için bir adım attık. Umarım bu süreci hem işitme engelli kardeşlerimize şimdiye kadar hizmetini esirgemeyen Faruk kardeşim, hem de hizmet etmeye baş koymuş bizler, anlımızın akıyla tamamlarız." dedi.

İTTİFAK ARAYIŞI

Ahmet Öztürk ile aldıkları bu kararın camiada görmek istenen ve özlenen bir tablo olduğunu söyleyen Faruk Bilgili ise yaptıkları işbirliği ile ilgili açıklamada, "Öncelikle Ahmet Öztürk Bey gibi bir şahsiyetle aynı yolda yürümek bizler için onur işitme engelliler camiası için ise bir şans ve fırsattır." diyerek şunları söyledi:

"Genç, dinamik enerjik ve çalışmaktan asla yorulmayan bir aday ile varılan bu karar sonucunda işitme engelliler camiası adına hazırladığımız önemli projeler ile çok uzun mesafeler katedileceğini umuyorum. Öte yandan, seçimin her zaman düşmanca rekabet ortamlarının aksine zaman zaman böyle dostane ittifaklarla sonuçlanacağı gerçeğininde örneğini işitme engelli dostlarım vesilesiyle göstermiş olduk. Allah yardımcımız olsun."

14 Şubat 2015 tarihinde Ankara’da gerçekleşecek genel kurulda kesin aday olabilmeleri için, aday adaylarının 4 Şubat Çarşamba günü mesai bitimine kadar başvurmaları gerekiyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz