Slaven Bilic devam etmiyor, işte o açıklama!

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic Galatasaray yenilgisi sonrası yaptığı açıklamada gelecek sezon takımın başında olmayacağını, devam etmeyeceğini vurguladı.

Slaven Bilic devam etmiyor, işte o açıklama!

Galatasaray'ın Beşiktaş'ın 2-0 mağlup ettiği maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Beşiktaş Teknik Direktör Slaven Bilic, önümüzdeki sezon takımın başında olmayacağını açıklayarak, şunları söyledi:

"Yönetimle bir toplantı yaptık. Bunu bu şekilde duyurmak bana doğru ve adil gelmiyor. Tabii ki de bir karar aldık. Zaten kararı da biliyorsunuz. Tabii ki Beşiktaş teknik direktörü olarak devam etmeyeceğim. 2 sezondan beri çıkardığımız işten gurur duyuyorum. İyi anılar ve hatıralar biriktirdim. 2 yıl boyunca 7 gün 24 saat elimden geleni vermeye çalıştım. Böyle bir kulüpte mutlak hedef, şampiyon olmak. 2 sezon üst üste şampiyon olamayınca 'elveda' deyip ayrılabilirsiniz. Gurur duyacağımız işler başardık. Bir hafta öncesine kadar ligde şampiyonluk yarışın içindeydik. Güzel günler geçirdik. Mutlak hedef şampiyonluk. Hedef tutmamışsa yollar ayrılıyor. Kesinlikle kızgın değilim, ancak ve ancak üzgün olabilirim. Bu karar duyulmamışsa çok önemli maç olmasından. Hem şampiyonluk için hem bizim için önemli maçtı."

Bütün sorumluluğu üstüne aldığını da ifade eden Hırvat teknik adam, "Beşiktaş, her sezon şampiyonluk hedefiyle başlayan kulüp. 2 sezondur şampiyon olamıyoruz. Bunun gerçekçi nedenleri var ama ne olursa olsun birinci sorumlusu benim" dedi.

Slaven Bilic, Galatasaray ile oynadıkları derbi maçı da şöyle değerlendirdi:

"Rakibimiz karşısında ekstra kalite ortaya koyamadık. Şansızlıktan da bahsedebiliriz ki bu birçok defa başınıza geliyorsa konsantrasyon ve kaliteyle ilgili bir şeyler eksik demektir. Beşiktaş'ın şampiyonluk potansiyeli var ama bu sezon önemli dönüm noktalarında özellikle büyük maçlarda ekstra kalite eksikliği yaşadık."

Kaynak: Spor Merkezi