Görüş Bildir

“Sporla Başla Festivali” Dicle Üniversitesi’nin Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ortak finanse ettiği ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yararlanıcısı olduğu “Sporla Sosyal Katılımın Desteklenmesi Projesin Festivali” Dicle Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

“Sporla Başla Festivali” Dicle Üniversitesi’nin Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

Dicle Üniversitesi Kapalı Spor Salonunda düzenlenen etkinlikte söz alan Takım Lideri Anders Lönnqvist, eğitici eğitimleri kapsamında 636 kişinin eğitici olmak üzere eğitim aldığını ve eğitim alanların yarısından fazlasının kadın olduğunu söyledi.

Verilen eğitimlerin farklı yaş guruplarında sosyal beceriler, oyunlar, girişimcilik eğitimi ve iş piyasasına hazırlık eğitimlerinden oluştuğunu kaydeden Lönnqvist, 2000 anne ve babanın hedeflendiği sağlıklı yaşam ve pozitif iletişim eğitimi ile 3000 ebeveyne ulaştıklarını, motor beceri eğitim programı ile 400 engelli öğrenciye eğitim verildiğini ifade etti.

Bu projeye ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün, bu projeden  300 Dicle Üniversitesi öğrencisinin de istifade etmesinden ayrıca memnuniyet duyduğumu belirtti.

Günümüzde sporun, sadece insanların fiziki ve psikolojik açıdan güçlenmesini sağlayan bir faaliyetler bütünü  değil,  aynı zamanda  kişiye  sorumluluk bilinci ve iş birliği eğilimi  kazandıran,  düzen sağlama kabiliyetini ortaya çıkararak,  kişinin sosyalleşmesine yardımcı olan önemli bir etkinlik olduğunu kaydeden Eyigün, “Bundan dolayı biz de Dicle Üniversitesi olarak ilgili birimlerimizde spora büyük önem vermekteyiz. Öncelikli olarak fiziki mekânlarımızı güçlendirme yoluna gidildi. Var olan kapalı ve açık spor alanlarına ek olarak yeni bir spor adası yapıldı. Geniş futbol sahası, tenis kortları, basket ve voleybol sahaları bulunan Spor adası 2015-2016 Eğitim öğretim yılında hizmete açılacaktır. Ayrıca açık ve kapalı yarı olimpik havuzumuzla, fakültelerin etrafında oluşturulan spor alanlarıyla da öğrencilerimizin boş vakitlerinde spor yapmalarını teşvik etmekteyiz. Türkiye’de ilk defa Dicle Üniversitesi’nde var olan fitness merkezi, öğrencilere tahsis edilmiştir” dedi.

Dicle Üniversitesi’nde 30 Branşta 34 takımla üniversiteler arası müsabakalarda yaklaşık 400 öğrencinin aktif olarak yarıştığını söyleyen Eyigün, SODES projeleri ve çok sayıdaki proje ile Diyarbakır’daki dezavantajlı öğrencilere ulaşıldığını belirtti.

Çevredeki köy okullarına sporu sevdirmek ve sporu teşvik etmek için çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini kaydeden Eyigün, bu etkinlikleri, sayı ve kapasite olarak artırma çabasında olduklarını ifade etti.

Gençlere çok önem verdiklerini dile getiren Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürü Mehmet Bıçkıcı, sporun, insan sağlığı ve ruh sağlığı üzerine olan etkisinden söz etti.

Festivalin gerçekleşmesinde emek verenlere şükranlarını sunan Bıçkıcı, katkı sunan Dicle Üniversitesi ve diğer kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Çok sayıda okuldan öğrencinin katılım gösterdiği festivalde, Dicle Üniversitesi standı da yoğun ilgi gördü.

Çeşitli spor aktivitesinin gerçekleştirildiği festival, renkli görüntülerle sona erdi.

Kaynak: Spor Merkezi

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi