Taban birlikleri tepkili!

Diyarbakır’daki spor taban birlikleri ve Diyarbakırspor eski başkanı Abdurrahman Yakut, Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor-Galatasaray maçında yaşanan olayların ardından Spor Bakanı Kılıç’ın sözlerinin kasıtlı olarak abartıldığını dile getirdi.

Taban birlikleri tepkili!

 Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor-Galatasaray maçında yaşanan olaylara kentteki spor taban birlikleri ve spor adamları tepki gösterdi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile spor taban birlikleri ortak açıklama yaparak, yaşananları kınarken, Bakan Akif Çağatay Kılıç’ın sözlerini çarpıttığı gerekçesiyle ulusal basına tepki gösterdi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Mehmet Demir, ASKF Başkanı Remzi Dayan ve Futbol İl Temsilcisi Mehmet Altındağ tarafından yapılan ortak açıklamada, kentin bu gibi olaylarla gündeme gelmesinin üzücü olduğu vurgulanarak, stadın maçlara kapatılmasının da söz konusu olmadığı, Yeni Diyarbakırspor’un maçlarını burada oynamaya devam edeceği kaydedildi.

>“BAKANIN SÖZLERİ ÇARPTIRILDI”

>Büyükşehir Belediyespor-Galatasaray maçına sadece kentten değil bölgeden çok sayıda sporsever geldiği belirtilen açıklamada, “Böyle bir ortamda yaşanan küçük hadiselerin medyada abartılmasını doğru bulmuyoruz. Buna rağmen yaşanan olayları kınıyoruz. Kimsenin kadim kentimizin imajına zarar vermeye hakkı yoktur. Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a dayandırılarak bazı gazetelerde yer alan ‘Diyarbakır’da bir daha maç oynatmam’ açıklaması bizzat sayın bakan ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan tarafından yalanlanmıştır. Konuyla ilgili bizim de görüşmelerimiz oldu, böyle bir açıklamanın yapılmadığı kanaatine vardık. Sayın bakanın ve Mehmet Baykan’ın samimiyetine, bölgemize yönelik olumlu yaklaşımlarını biliyoruz. Atatürk Stadı ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın raporu ve Spor Güvenlik Kurulu’nun aldığı karar var. Bu karara göre 4 bin 600’den fazla seyirci alınmayacak. Stadın tamamının maçlara kapatılması söz konusu değildir” denildi.

>HABERLER İYİ NİYETLİ DEĞİL

>Diyarbakırspor eski Başkanı Dr. Abdurrahman Yakut ise, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile bizzat görüştüğünü ifade ederek, bazı gazetelerde yer alan haberlerin iyi niyetli olmadığın söyledi.

>“STATLA İLGİLİ SORUNUMUZ YOK”

>Öte yandan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Mehmet Demir’le görüşen Yeni Diyarbakırspor A.Ş. Başkanı İhsan Yapıcı da, Atatürk Stadı konusunda sezon başında verdikleri taahhüdün arkasında olduklarını söyledi. Yapıcı, “İl Spor Güvenlik Kurulu’nun aldığı bir karar var ve biz buna uyacağımızı ifade ettik. Zaten bu sezon maçlarımızda seyirci sayısı 4 bin 600’ı geçmedi. Bundan sonrası için de bizim açımızdan sıkıntı yok. Yeni stat bitene kadar maçlarımızda burada belirtilen kriterlerde oynamaya devam edeceğiz. Bakanın samimiyetine inanıyoruz. Kentimizin böyle olumsuz olaylarla gündeme gelmesini de doğru bulmuyoruz. Ulusal medyanın tavrı ve Diyarbakır’ı güvensiz şehir göstermesi kabul edilemez. Ancak bu kentin yaşayanları olarak bizler de sağduyulu olmalıyız. Biz kulüp olarak her türlü şiddete karşıyız” İfadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz