Görüş Bildir

5 sezon sonra

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor ile Galatasaray arasında yarın oynanacak karşılaşmaya Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki futbolseverler büyük ilgi gösteriyor.

5 sezon sonra
Ziraat Türkiye Kupası G Grubu'nda yarın oynanacak Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor-Galatasaray maçına Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki futbolseverler büyük ilgi gösteriyor.

Galatasaray'ın 5 sezon aradan sonra Ziraat Türkiye Kupası maçı için Diyarbakır'a gelişi nedeniyle bölgedeki çok sayıda sporsever, Diyarbakır Atatürk Stadı yarın oynanacak karşılaşmayı tribünden izlemek istiyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı İhsan Avcı,  Diyarbakır Atatürk Stadı'nda bugün saat 17.00'de oynanacak maçı 4 bin 600 seyirci izleyebileceğini anımsattı.

Seyirci sayısının yüzde 65 oranında düşürülmesi nedeniyle Galatasaray maçına ilginin daha da yoğunlaştığını kaydeden Avcı, Şanlıurfa, Mardin, Siirt, Şırnak ve Batman'dan çok sayıda kişinin bilet talebinde bulunduğunu söyledi.

"Toplu bilet satışı yapmıyoruz"

Avcı, İl Spor Güvenlik Kurulu ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince hazırlanan raporda, tribünün çökme riskinin bulunması nedeniyle seyirci kapasitesinin 13 binden 4 bin 600'e indirildiğini kaydederek, şöyle konuştu:

"Maça çok büyük ilgi var. Maçı izlemek isteyenlerin talebini karşılayamıyoruz. Karaborsaya düşmemesi için biletin bir kısmını yarın satışa sunacağız. Ayrıca toplu bilet satışı yapmıyoruz. Bazı kişiler 100'er bilet almak istedi, kabul etmedik. Çeşitli illerden arayan çok sayıda kişi maç bileti talebinde bulunuyor."

"MAÇ, BARIŞ VE KARDEŞLİĞE KATKI SUNACAK" Avcı, kulüp olarak skordan ziyade centilmenliğe önem veren bir kulüp olduklarını belirterek, maça gelen rakip takımlarla yakından ilgilendiklerini söyledi.

Otelde ziyaret edecekleri Galatasaray Kulüp yöneticileriyle akşam yemeğinde bir araya geleceklerini dile getiren Avcı, "Barış sürecinde çok önemli günlerden geçiyoruz. Maç, barış ve kardeşliğe katkı sunacak. Diyarbakır ile İstanbul arasında köprü olacak" diye konuştu.

"EV SAHİBİ OLMANIN BÜTÜN GEREKLERİNİ YERİNE GETİRECEĞİZ" Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gültan Kışanak da ilde heyecana yol açan maçı izlemeye gideceğini söyledi.

Galatasaray'ı Diyarbakır'da en iyi şekilde ağırlayacaklarını dile getiren Kışanak, şunları kaydetti:

"Galatasaray gibi büyük bir takımı Diyarbakır'da görmekten memnuniyet duyuyoruz. Ev sahibi olmanın bütün gereklerini yerine getireceğiz. Herkesin keyifle izleyeceği, maç sonunda da kazananı hep beraber tebrik edeceğimiz bir maç olacak. Spor öncelikle centilmenliktir, barıştır, birlikte güzel şeyler yapmaktır."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi