Terim: "Kaybedeceğimiz bir şey yok"

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve milli takım futbolcularından Caner Erkin, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda yarın deplasmanda Hollanda ile oynanacak maç öncesi düzenlenen basın toplantısında konuştular.

Terim:

Terim, maçın oynanacağı Amsterdam Arena'da düzenlenen toplantıda, Hollanda karşısında galibiyet almaları halinde grubun enteresan hale geleceğini söyledi.

Hollanda'dan çekinmediklerini ifade eden Fatih Terim, "Zaten kaybedeceğimiz bir şey yok. Grupta bulunduğumuz yerin daha yukarıda olması gerekiyordu" dedi.

Tecrübeli teknik adam, "Yarınki maç 'ya tamam ya da devam' olarak değerlendirilebilir mi"? şeklindeki soru üzerine, "Matematiksel olarak öyle görünüyor. Ama tabii ki yenilirsek, 'tamam' diyecek halimiz yok, daha 5 maçımız var" ifadelerini kullandı.

Terim, sözlerine şöyle devam etti;

"Hollanda futbolu diye bir şey var, bu gerçeği tespit etmek lazım. Önemli, ciddi, güçlü bir rakiple oynuyoruz. Arkadaşlarım gruptaki durumu sorduğunda aklıma şöyle bir şey geldi; Hollanda Çekler ile oynadı, biz de oynadık. Biz müthiş oynamışız ama kaybettik. Biz bir tek İzlanda maçında kötü oynadık. Hollanda iyi bir takım, en az onlar kadar mücadele edeceksiniz ki başarasınız. Biz böyle zamanlarda iyi refleks gösteriyoruz. Böyle bir huyumuz var. Umarım bunu gösteririz. Bulunduğumuz yer, oynadığımız futbolun karşılığı değil."

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim; Gökhan Töre, Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak arasında geçmişte yaşanan olayla ilgili bir soruyu yanıtlarken, "Ömer'in de burada olmasını isterdim" şeklinde konuştu.

Terim, "Ancak bunun milli takımımıza yansımaması için, iç dostluğumuza yansımaması için herkesin bu önemli krizi doğru yönettiği kanaatini taşıyorum. Özellikle söylemek istediğim birkaç tane konu var. Ömer'in de burada olmasını isterdim. Açıkçası niyetimi de belli etmiştim. Ama artık dünyada, her tarafta herkesin böyle bir hakkı var, o da bu hakkını kullanmıştır. Ancak onun yaptığı bu şeyin, bu tarafa yansımaması için herkes aklıselim davranmıştır. Dolayısıyla çok da konu olmadı burada. Hakan da zaten iyi bir çocuk. Gökhan da her zaman, kırk defa özür dilediğini söyledi. Burada kulüp gözetmeksizin yaptığımız tek şey ay-yıldızlı çatı altında birleştirmektir. Bunun için de gerektiği yerde bu bakış açısını göstermeye çalışıyoruz."

EMRE KONUSU

Böyle bir maç öncesi futbolcuları konuşmanın bir hata olduğunu dile getiren Terim, "Arkadaşlar sahada olan sahada kalır. Olayı başka yerlere çekiyoruz. Emre konusunda ise ona yapılan hiç hoş değil. Daha doğrusu hedef göstermek çok iyi bir şey değil. Emre çok üzüntülü. Yaptığı bir çok şeyi tasvip etmiyorum. Geldiğinde de konuştuk bunları, söyledim ona. Ama ona yapılanlar da hoş değil. Emre'yi linç etmemize gerek yok, herkes hata yapıyor Ama Emre'nin birçok iyi yönünü görmememizi engellemez. Herkes hata yapıyor. Onun için itidal ve tolerans ile olalım. Emre'de olayı isteyerek yapmadığını söyledi. Buranın rengi kırmızı ve beyaz. Buraya geldikten sonra başka bir renk yok. Biz herkese adil davranmaya çalışıyoruz. Kampımızı ülke dışına aldık. Haberimiz olmadan bazı tatsız olaylar oldu. Milli Takım kazanmasın veya mağlup olmasın diye çalışanlar bu gün tek yürek oldu" dedi.

Hollanda'nın kolay bir rakip olmadığını da değinen Terim, "Bizim kaybedeceğimiz bir şey yok. Hollanda'da şöhret ve büyük oyuncu çok. Robben'in olmaması pek fazla önemli değil. Ben bu maça bir profesyonel ve ciddiyet içerisinde rakibe yaklaşıyorlar. Bu açıdan Hollanda son derece iyi koordineli bir takım" diye konuştu.

Fatih Terim, Türkiye'nin bu galibiyete çok ihtiyacı olduğunu belirterek, şöyle konuştu;

"Bu gruptan ki durumdan durumumuz çok farklı olacak. Bundan sonra Hollanda ile Türkiye'de oynayacağız. Hollanda gücü ile her şeyi telefi edebilir. Ama bu grupta edemeyebilir de. İkimizin de bir tek istikrarı var. İkimizde Çek Cumhuriyeti'ne yenildik. Yarın ki maç tamam veya devam. Kaybedince çok önemli kredi kaybederiz. Onun dışındakiler bizi ileriye götürür. Burada Hollanda ile oynamak çok kolay değil. Bu oyunun her saniyesi önemli. Çok dikkatli olmalıyız. Zekice davranmalıyız. Gerek atak ve defansta rakibe gerekli cevabı vermeliyiz."

Terim, Hollandalı futbolcu Wesley Sneijder için de, "Sneijder çok önemli bir ve başarılı bir oyuncu" ifadelerini kullandı.

CANER ERKİN: "KAYBETMEK AKLIMIZDAN GEÇMİYOR"

Milli futbolcu Caner Erkin ise, "Puan ve puanlar için buraya geldik, inşallah yarın Hollanda'yı yendiğimizde bizim için de grup içinde her şey değişecek. Hiç bir zaman kaybetmek aklımızdan geçmiyor. Her maçta birlik ve beraberlik lazım ve bizde hep bu var. Fatih hocanın olduğu yerde bu eksik olmaz. Biz birlikte olduktan sonra kazanamayacağımız maç, yenemeyeceğimiz takım yok" dedi.

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Bu arada A Milli Futbol Takımı, yarın Hollanda ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı.

Amsterdam Arena Stadı'nda teknik direktör Fatih Terim yönetiminde yapılan idmanda taktik teknik ve kondisyon ağırlıklı bir çalışma gerçekleştirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz