Görüş Bildir

Tomas Sivok veda etti: Beşikaş benim ailem!

Beşiktaş’ın çek futbolcusu Tomas Sivok Siyah Beyazlılara veda etti. Sivok Mete Vardar ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Duygusal olduğu görülen tecrübeli savunma oyuncusu Beşiktaş gibi büyük bir takımda 7 yıl oynamanın gurur kaynağı olduğunun altını çizdi. Sivok Beşiktaş’a veda etti.

Tomas Sivok veda etti: Beşikaş benim ailem!

Çek futbolcu Tomas Sivok, Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Mete Vardar ile BJK Nevzat  Demir Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Toplantı sırasında duygusal  olduğu gözlenen tecrübeli futbolcu, Beşiktaş gibi büyük bir kulüp ve camiada 7  yıl oynamanın kendisi için büyük gurur kaynağı olduğunu söyledi.

AA’nın haberine göre; Siyah-beyazlı kulüpteki kariyerinde 2 kez sözleşme imzaladığını  hatırlatan Sivok, "Burası benim evimdi, ailemdi. Çok güzel insanlarla tanıştım.  Bu kulüpte oynarken evlendim ve iki çocuğum doğdu. Büyük mutlulukları hep beraber  yaşadık. Burayı her zaman evim olarak göreceğim. Ayrılmam benim için burukluk  getirmiyor. Yeni deneyimler ve heyecanlar hissediyorum. Bu ailenin parçası olmak  gurur kaynağı" diye konuştu.

Ayrılış nedeniyle ilgili soruyu yanıtlayan Tomas Sivok, şunları  söyledi: "Futbolun içinde her zaman bitiş ve başlangıç vardır. Sözleşme  konusunda anlaşamadık ama kimseye kırgınlık hissetmiyorum. Güzel duygularla  ayrılıyoruz. Oyuncular gider, oyuncular gelir. Bazı dönemlerin sonu olması  gerekiyor. Belki Milosevic benden bayrağı devralacak. Kulüpten bu şekilde güzel  ayrılmak da mutluluk verici. Bundan sonraki hayatımı dört gözle bekliyorum. Yeni  deneyimler yaşamam lazım. Yeni bir kulüpte, yeni insanlarla tanışmam lazım."

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Çek Cumhuriyeti Milli Takımı ile başarı  olmayı hedeflediğini vurgulayan Sivok, "Sürekli oynayabileceğim bir kulübe gitmek  için çalışmalarım var. Benim için kolay olan kulüpte devam etmekti. Devam  ettiğimde bu hissi ve heyecanı yitirecektim. 3-4 yıl daha üst düzey futbol  oynayabileceğim, yeni hisleri birkaç kez yaşayabileceğim bir yere gitmek  istiyorum. Beşiktaş sayfası kapanıyor" ifadelerini kullandı.

"Tek pişmanlığım Vodafone Arena"

Sivok, tek pişmanlığının Vodafone Arena'da bir maça çıkamamak olduğunu dile getirdi. BJK İnönü Stadı'ndaki veda maçında güzel bir atmosferde oynadıklarını hatırlatan Çek futbolcu, "Bundan sonraki kulübüm, ister Türkiye'de olsun ister yurt dışında olsun inşallah en azından rakip olarak o atmosferi yeniden solabilirim.  İnönü Stadı'nın o müthiş atmosferini yaşamak benim için mutluluk kaynağı" şeklinde konuştu.

Kariyer planlamasıyla alakalı da bilgiler veren Tomas Sivok, "Antrenörlük  kurslarını ülkemde uzun süredir alıyorum. Antrenörlük belgelerini aldıktan sonra  antrenör olur muyum, bilmiyorum. Gelecekte de futbolun içinde kalmak istiyorum.  Şartlar doğru olursa Beşiktaş'a gelmek isterim tabii. Beşiktaş benim ailem" diye konuştu.

Kulüpte çok büyük mutluluklar yaşadığını anlatan Tomas Sivok, en büyük  hayal kırıklığının ise bu sezon kaçırdıkları şampiyonluk olduğunu sözlerine  ekledi.

"BÜYÜK EMEKLER VERDİ"

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Mete Vardar ise Sivok'un kulübe  büyük emekler verdiğini söyledi. Sivok'un takım kaptanlığı da yaptığına dikkati çeken Vardar, şöyle  konuştu: "Sivok, Türkiye liglerinde 156 kez olmak üzere toplamda da 198 maçla  en fazla oynayan yabancı oyuncumuz. Bu anlamda ödüllendirmek istedik. Birkaç maç  önce bu ödüle layık oldu ama sezon sonunu bekledik. Kaptanımız 7 sene çok büyük emekler verdi, çok büyük katkılar verdi. Geçmişte şampiyonluk yaşayan tek oyuncu.  Bu gurur ve mutluluğu hep beraber yaşıyoruz."

Toplantının ardından Mete Vardar, Tomas Sivok'a hizmetlerinden dolayı  bir plaket verdi.

Kaynak: Spor Merkezi

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi