Görüş Bildir

Galatasaray liderliği Kartal’a kaptırdı

Spor Toto Süper Lig 27. Haftasında oynanan Trabzonspor Galatasaray maçı nefesleri kesti. Galatasaray’ın iki topu direkten dönerken, Trabzonspor’un kalecisi Hakan Arıkan yaptığı kurtarışlarla Trabzonspor’un galibiyetinde önemli rol aldı. Galatasaray, şampiyonluk yolunda büyük yara aldı ve liderliği Galatasaray’a kaptırdı.

Galatasaray liderliği Kartal’a kaptırdı

Galatasaray, şampiyonluk yarışında en zor sınavlarından birine çıktı. Trabzonspor ile karşı karşıya gelen Sarı-Kırmızılı takım, rakibine 2-1 mağlup oldu.

Karşılaşmada ilk tehlikeli ve isabetli şut Mehmet Ekici'den geldi. Trabzonsporlu futbolcunun 7. dakikada ceza sahasının dışından yaptığı vuruşta top kaleci Muslera'nın ellerinde kaldı.

Penaltı tartışması

Mücadelenin 15. dakikasında sağ kanattan kullanılacak serbest vuruşta topun başına Mehmet Ekici geçti. Ekici'nin şutunu ceza sahası içerisinde Alex Telles geçti. Ancak pozisyonun ardından Trabzonsporlu futbolcular Telles'in topa elle müdahale ettiğini savundu. Karşılaşmanın hakemi Ali Palabıyık, devam kararı verdi.

Özer Hurmacı perdeyi açtı

Bordo-Mavililer, bu pozisyonun hemen ardından golü buldu. Özer Hurmacı'nın pası ile topla buluşan Oscar Cardozo ceza sahası içi sol çaprazdan şutunu çekti. Sabri Sarıoğlu'undan seken top penaltı noktasının hemen önünde Özer'in önünde kaldı. Özer, 20. dakikada düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu.

Galatasaray, 33. dakikada zorunlu bir oyuncu değişikliği yaptı. Sakatlanan Hamit Altıntop, saha kenarına geldi. Hamit Altıntop'un yerine Eme Çolak oyuna dahil oldu. İlk yarının kalan dakikalarında başka gol olmadı. Galatasaray, soyunma odasına 1-0 mağlup gitti.

Sarı-Kırmızılı ekip, ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı. Yasin Öztekin oyundan alındı. Yasin'in yerine Olcan Adın girdi.

Galatasaray, 65. dakikada gole çok yaklaştı. Emre Çolak, ceza sahası dışından sert ve düzgün bir şut çıkardı. Hakan Arıkan topu güçlükle kornere çeldi.

Emre Çolak bu kez Hakan'ı geçti

Bir önceki pozisyonda Hakan Arıkan'a takılan Emre Çolak, 67. dakikada ağları havalandırmayı başardı. 23 yaşındaki futbolcu Sneijder'in asistinde sol ayağıyla bekletmeden vurdu ve skoru eşitledi.

Mücadelede 85. dakika oynanırken Trabzonspor öne geçti. Trabzonsporlu Medjanı, Muslera'nın hemen önünde topla buluştu ve bekletmeden vurdu. Bordo-Mavililer, bu golle Galatasaray'a karşı 2-1 öne geçti. Medjani, bu sezon Galatasaray ile oynanan iki maçta üç gol kaydetmiş oldu.

Cim Bom'un Hollandalı Wesley Sneijder, 90+1'de sarı kart gördü. Yıldız oyuncu bu kartla cezalı duruma düştü.

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Galatasaray'ı 2-1 mağlup ederek haftayı üç puanla kapattı. Aslan, bu sonuçla şampiyonluk yolunda ağır yara aldı. (fanatik)

Kaynak: Spor Merkezi

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi