UEFA, Bursaspor'a 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası verdi.

UEFA, Bursaspor'a, CAS'ın 2012 yılında ertelenen kararının yürürlüğe girdiğini ifade ederek, 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası verdi.

UEFA, Bursaspor'a 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası verdi.

CENEVRE - UEFA, Bursaspor'a, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) 2012 yılında ertelenen kararının yürürlüğe girdiğini ifade ederek, 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası verdi.

>UEFA'dan yapılan yazılı açıklamada, UEFA Finansal Kontrol Kurulu (CFCB), CAS'ın 2012 yılında Bursaspor ile ilgili ertelenen kararının yürürlüğe girdiğini ve kulübe 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası verildiğini açıkladı.

>Ceza kararı, Bursaspor'un, 2015/16, 2016/17, 2017/18 veya 2018/19 sezonunda Avrupa kupalarına katılmayı hak kazanması durumunda uygulanacak.

>UEFA Tahkim Kurulu, Zambiyalı oyuncu Mbesuma'nın bonservis bedelini geç ödediği gerekçesiyle Bursaspor'a Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası vermişti. Sonrasında bu ceza CAS tarafından ertelenmişti.

>Bu cezaya ek olarak UEFA, Bursaspor'un 30 Eylül 2014 tarihine kadar tespit edilen vadesi geçmiş borçlarını 31 Ocak 2015 tarihine kadar kapatmadığı takdirde, önümüzdeki 4 sezonda uygulanmak üzere ilave 1 yıl daha men cezası vereceğini açıkladı.

>Ayrıca CFCB, Bursaspor'a, 100 bin avro para cezası da verdi. Bu cezanın yarısının, kulübün vadesi geçmiş borçlarını kapattığını tespit edene kadar ertelendiği ifade edildi.

>UEFA, 25 Eylül'de, Bursaspor'un Avrupa Ligi katılım payını finansal fair-play çerçevesinde askıya almıştı. (aa)

Kaynak: Diyarbakır Söz