10 kat hızlı 4G geliyor

Internet kullanımının akıllı telefon ve tabletlerde hızla artması 3G teknolojisinin de bir yerde tıkanmasına neden oluyor. Bu durumu gören operatörler 4G için hazırlıklara başladı.

10 kat hızlı 4G geliyor

Akıllı telefon ve tabletlerin hızla yayılması ve birçok yerde 3g'nin hızının yetersiz kalmasından dolayı 4G internet için çalışmalar başladı. 3G'ye göre 10 kat hızlı olacak bu teknoloji ülkemizde faaliyete geçince dünyada 125. ülke olacağız.

4G (LTE/LTE-A) yetkilendirmesi yapacak olan BTK'nın 4G çalışmalarındaki stratejik hedefi, ilave spektrum tahsisi de dâhil olmak üzere elektronik haberleşme hizmetlerinin sunumunda altyapıya dayalı rekabeti desteklemek olacak.

Sadece 2014 yılında dünya çapında 96 mobil operatör 4G'ye geçerken, 4G ile tanışan son ülkeler arasında Andorra, Gabon, Guatemala, Honduras, İran, Kenya, Pakistan, Rwanda ve Trinidad & Tobago yer aldı. GSMA'ya göre 2014 yılı 3. çeyrek sonunda dünya çapında 373 milyon olan 4G/LTE abone sayısının, 2018 yılı sonunda 1.4 milyara ulaşması bekleniyor.

4G, 150 ile 300 megabit arasındaki hızlara çıkabiliyor. Bu da şu an kullanıdığımız 3G internetin yaklaşık 10 katı fazla bir hıza denk geliyor. Genellikle büyük miktarlarda veri transferi yapıldığında önemli bir avantaj sağlayan 4G, özellikle canlı televizyon yayını, online video ve HD video konferansı gibi internet servislerin performanslarını arttırıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler