14 Aralık iPhone 5 günü

Geçen Cuma Güney Kore’de satışa sunulan iPhone 5, bu ay Türkiye başta olmak üzere pek çok ülkede resmen satışa sunulacağını duyurdu.

14 Aralık iPhone 5 günü

Apple, yayınladığı basın bildirisiyle beraber iPhone 5'in resmi olarak 40'tan fazla ülkede satışa sunulacağını duyurdu. Bu ülkelerin arasında Türkiye'de bulunuyor.

iPhone 5'i 7 Aralık'ta Güney Kore'de satışa sunacak olan Apple daha sonra, Türkiye'de başta olmak üzere 14 Aralık Cuma günü Arnavutluk, Ermenistan, Bahama, Bahreyn, Bolivya, Brezilya, Şili, Çin, Kosta Rika, Kıbrıs, Ekvator, Endonezya, İsrail, Jamaika, Ürdün, Kuveyt, Makedonya, Malezya, Moldova, Karadağ, Panama, Paraguay, Filipinler, Katar, Rusya, Suudi Arabistan, Güney Afrika, Tayvan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Venezuelya'da satışa sunuluyor.

21 Aralık'ta ise iPhone 5 Barbados, Botswana, Kamerun, Orta Afrika Cumhuriyeti, Mısır, Gine, Fildişi Sahili, Kenya, Madagaskar, Mali, Mauritius, Fas, Nijer, Senegal, St Kitts, Saint Lucia, St.Vincent ve Grenadinler, Tunus, Uganda ve Vietnam'da satışa sunulacak.

iPhone 5'in siyah ve beyaz versiyonlarını bu ülkelerde 16 GB'lık modeli 199 Dolar,  32 GB'lık model 299 Dolar, 64 GB'lık model ise 399 Dolar'dan satışa sunuluyor. Yine Apple'ın fiyatlandırmasına göre iPhone 4S 99 Dolar, iPhone 4 ise 2 yıllık kontratla tüketicilere ücretsiz olarak sunulacak. Tabi bu resmi Apple fiyatları. Ülkemizde direkt olarak Apple yerine yine operatörler iPhone 5 satacaklarsa bu fiyatlardan almayı düşünmemek gerekiyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler