5G için devler anlaştı

Mobil interneti süper hızlı hale getirecek olan 5G teknolojinin altyapısı için Türkiye'nin iki dev şirketi beraber çalışacak. Turkcell ve Aselsan 5G mobil iletişim için AR-GE çalışmalarını birlikte yürütecekler.

5G için devler anlaştı

Türkiye'de 5G teknoloji altyapısının biran önce yapılması için elele veren Turkcell ve Aselsan dünyada bile henüz tam olarak kullanılamayan bu teknolojinin geliştirilmesinde tarihi bir başarıya imza atmak istiyorlar. Detayları henüz bilinmeyen bir anlaşma protokolüne imza atan iki şirketin projeyi titizlik ve gizlilik içinde yürüteceği belli oluyor.

Konuyla ilgili olarak Turkcell tarafından kamuoyuna duyurulan bir açıklamada, iki şirket arasındkai ortaklığın uzun süre devam edeceği bu anlaşmanın sadece bir başlangıç olacağı kayedeildi.

Anlaşmanın uzun sürecek araştırmaların yapılmasının ardından 5G alanında ülkemiz adına çok önemli gelişmeler olmasının amaçlandığı açıklanırken, projenin en önemli bölümünü ise arge alanında yapılacak araştırmalar oluşturuyor. Özellikle geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından eleştirilen ve ülke gündeminde tartışmalara neden olan 5G için bu denli büyük bir anlaşmanın yapılması Türkiye adına atılmış önemli bir adım olarak değerlendirilirken, bu teknolojinin gelmesiyle yüksek hızda veri transferi mümkün olacak ve birçok alanda kullanıma sunulacaktır.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler