Artık internetsiz hastane, okul olmayacak

Kalkınma Bakanlığı’nca hazırlanan Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planı neticesinde bina içlerinde internet kurulumu zorunlu olacak.

Artık internetsiz hastane, okul olmayacak

Bina içi internet altyapısı, daha binanın yapım aşamasındayken önceden belirlenecek şartlara göre yapılacak ve bununla birlikte inşaat maliyetleri de azaltılacak, bina içi fiber döşeme maliyeti de düşecek.

>Bu kapsamda, fiber erişim altyapısı maliyetlerinin asgariye düşmesi ve yatırımların da artmasına katkı sağlayacak. Bina içlerinde iletişim altyapısına ait standartlar belirlenip bahsi edilen altyapının paylaşımına ve bina sahiplerinin de sorumluluklarıyla ilgili düzenlemeler yapılacak ve uygulaması sağlanacak.

>BİNA, OKUL, HASTANE, AKLINIZA NE GELİYORSA

>Bina içi internet altyapısı kurulumunun zorunlu hale getirilmesine yönelik çalışmalar neticesinde atılacak adımlar şunlar;

>1- Yeni inşa edilecek binalarda bina içi sabit internet altyapısının bulunmasına yönelik gerekli mevzuat değişiklikleri yapılacak.

>2- Yapılan düzenlemenin uygulaması denetlenecek.

>3- Okullar ve hastaneler gibi yeni inşa edilecek tüm kamu binalarında da internet altyapısının tesisine yönelik tedbirler alınacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz