Efsane torrent sitesi geri döndü

İnternet kullanıcılarının film oyun ve korsan yazılım indirmek için kullandıkları sitelerin başında torrent siteleri geliyor. Zaman zaman çeşitli nedenlerle kapatılan bu siteler tekrar açılabiliyor. Bunlardan efsane durumuna gelmiş olan the Pirate Bay sitesi de 9 Aralık 2014’te kapatılmıştı ancak dün gece site tekrar aktif hale geli.

Efsane torrent sitesi geri döndü

Torrent platformunun en popüler sitesi durumunda olan The Pirate Bay, Zamunda ve Kickass gibi popüler sitelerle beraber 1 ay önce kapatılmıştı.

Dün gece Türkiye saati ile 02.00’de Kickass, The Pirate Bay siteleri tekrar açıldı. Sitenin kapalı olduğu dönemde de ana sayfasında korsan resmi bırakılmıştı.

ANKA KUŞU LOGOSU

Torrent sitesinde ilk göze çarpan Anka kuşu logosu şüphesi. Bunun anlamı da pers mitolojisine göre bu kuşun ölümsüz olması ve küllerinden yeniden doğması.

Bilindiği gibi site 2006 yılındaki kısa süreli kapanışında da aynı şekilde anka kuşu logosuyla geri dönmüştü.

Bu arada mashable sitesinin haberine göre ise site eskiye oranla daha az torrent içeriyor olması. Uzmanlar bunun anlamını dünyanın her tarafına yayılmış torrent operatörlerinden yalnızca bir kısmının şu an için bu görevi yürütmesi olarak yorumluyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz