Görüş Bildir

Facebook, havadan ücretsiz internet dağıtacak!

Dünyanın her tarafında internet götüreceğini daha önce de defalarca dile getiren sosyal medya devi Facebook, bunun için kullanmayı planladığı insansız hava aracının prototipini tanıttı.

Facebook, havadan ücretsiz internet dağıtacak!
Aquila adındaki drone’nun test uçuşlarında başarılı olduğu belirtildi. Güneş enerjisiyle çalışan insansız hava aracı 3 ay boyunca başka bir kaynağa ihtiyaç duymadan havada kalabiliyor. Ağırlığı bir otomobil kadar olan drone, Model V formatlı ve Boeing 737 benzeri kanat açıklığına sahip.

Facebook’un planlarına göre Aquila gibi 1000 adet drone’nun uçmaya başlamasıyla tüm dünyada internet erişimi verilebilecek. Bu yaz döneminden itibaren ilk uçuşların başlaması beklenirken sonraki dönemlerde droneların sayısı yükseltilerek dünyanın her tarafına internet erişimi verilecek. 18-27 bin kilometre yükseklikte uçan bu insansız hava araçları ile 5 milyardan fazla insana internet erişimi verilmesi planlanıyor.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg de konuyla ilgili şunları söyledi:

"2013 yılında hayata geçirdiğimiz ve dünyayı birbirine bağlamayı planladığımız Internet.org projesi kapsamında insansız hava araçlarımızın ilk uçuşunun başarıyla tamamlandığını söylemek isterim. Boeing 737'den biraz daha büyükçe olan ve enerjisini güneş panellerinden alan bu özel dronelar aylarca kesintisiz uçabiliyor. Özellikle internete ulaşamayan kesime bu şekilde interneti taşıyacağız."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi