Görüş Bildir

Facebook: Saldırı yok!

Bugün sabah saatlerinde ulaşıma kapanan Facebook ve Instagram’ın hacker’ların siber saldırısına uğradığı iddia edilmişti.

Facebook: Saldırı yok!

 Sabah saatlerinde çöken ve 1 saat boyunca erişilemeyen Facebook ve Instagram'ın hacklendiği iddialarına Facebook'tan yanıt geldi.

>Lizard Squad isimli hacker grubunun iddialarını yalanlayan Facebook, resmi bir açıklama yaparak sitenin siber saldırı neticesinde değil, kendi çalışanlarının sebep olduğu bir aksaklık nedeniyle çöktüğünü bildirdi.

ÇALIŞANLAR SEBEP OLDU

>Söz konusu sorunun kısa bir süre içerisinde çözüldüğünü ve sitenin yüzde yüz kapasitede çalıştığının altını çizen sosyal medya devi, söz konusu sorunun detayları hakkında henüz kapsamlı bir açıklamada bulunmadı.

>Bugün sabah saetlerinde Facebook, Instagram, Tinder ve MySpace’e erişim 1 saat boyunca kesilmiş, Lizard Squad bu kesintinin düzenlediği siber saldırıdan kaynaklandığını iddia etmişti.

>Siber dünyanın yakından tanıdığı Lizard Squad, geçtiğimiz aylarda PlayStsation ve Xbox’un online hizmet sunan birimlerini hack’lediğini iddia etmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi