Görüş Bildir

GTA 5 artık Türkçe

Oyunseverlerin gözbebeği diyebileceğimiz GTA için güzel haberler var. GTA 5 için Türkçe yamanın kullanıma hazır olduğu bildirildi.

GTA 5 artık Türkçe

TechnoGame ekibi tarafından GTA 5 için hazırlanmakta olan Türkçe yama, nihayet kullanıma hazır hale geldi. Son yılların en popüler oyunlarından olan ve bunu satış rakamları ve gündemden düşmemesi ile kanıtlayan Grand Theft Auto 5, TechnoGame ekibi sayesinde Türkçe kimliğine uyarlandı. Geliştirici firma olan Rockstar, her ne kadar yamayı resmi olarak yayınlamayı kabul etmese de kullanıcıların tümü Türkçe yamayı indirerek kurabilirler ve sevdikleri olyunu Türkçe oynama zevkine erişebilirler. Nurullah Aktaş önderliğinde geliştirilen yama, proje sayfasına göre tam 30 kişilik bir ekip yardımıyla hazırlandı.

 GTA 5’in PlayStation 3’teki dil dosyalarından yola çıkarak yapımına başlanan yamaya PC sürümünün gelmesiyle çoğalan bonus dil dosyaları da Türkçe bir şekilde projeye eklendi. Bunun sonucunda oyun, %100 bir şekilde dilimize uyarlamış oldu. Ana menü, hikaye modu, GTA Online, ek içerikler, Rockstar fonksiyonları ve güncellemeler, Türkçeye çevrilmiş durumda.

Türkçe yamaya bu sayfa üzerinden ulaşmanız mümkün. Oyunun bilindiği gibi pek çok Türkçe yaması çıkmıştı ancak bir kısım yamalarda GTA Online’a girilemiyordu ve oyun bu yamaları kabul etmiyordu. TechnoGame ekibine göre bu yamanın GTA Online’dan yasaklanma gibi bir durum teşkil etmediğini belirtelim.

Haberin devamı için cepkolik.com

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi