Galaxy S6, Samsung'u ABD'nin lideri yaptı

Android tabanlı cihazlar tüm dünyada satış patlaması yaşıyor. Son olarak ABD'den gelen raporlara göre Android tabanlı cihazların ABD satışları yüzde 64.9 olarak gerçekleşti.

Galaxy S6, Samsung'u ABD'nin lideri yaptı

Akıllı telefon satışlarıyla ilgili son yayınlanan raporlara göre Android tabanlı cihazların ABD'deki pazar payı arttı. Yüzde 2.8 değerindeki bu artışın nedeninin ise Samsung'un son amiral gemisi Galaxy S6 ve S6 Edge modelleri.

Başarılı bir satış grafiği yakalayan Samsung bir kez daha ABD'deki lider koltuğuna oturdu.  Samsung’un Android işletim sistemli cihaz satışlarındaki payı ise yüzde 52’den yüzde 55 değerine çıktı. Genel satışlar anlamında liderliği Apple iPhone 6 modeli aldı ve ardından fiyatı iyice cazip seviyeye düşen Samsung Galaxy S5 geldi. LG ise ABD’deki pazar payını bir önceki seneye göre iki katına çıkardı. Aksine geçen seneye kıyasla düşenlerse HTC ve Motorola oldu. Çin’de Android işletim sistemli cihaz satışında lider Huawei. Ardından gelenlerse Apple ve Xiaomi. Almanya, İtalya, Fransa, İngiltere gibi Avrupa ülkelerindeyse iPhone 6 çok ilgi görüyor.

Kaynak: gazetevatan.com

Kaynak: Diyarbakır Söz