Görüş Bildir

Google'ın son bombası: Android M

Dünyanın en büyük arama motoru olmasının yanısıra teknoljik gelişemelerde de gündeme gelen Google’ın son bombası arabalar için Android sistemi.

Google'ın son bombası: Android M

Google’ın arabalarda internet ve multimedya özelliklerini birarada barındırabilen yeni bir Android sistemi üzerinde çalıştığı açıklandı.

Reuters’in haberine göre Google, direkt olarak arabada çalışabilen yeni bir Android sürümü üzerinde çalıştığını bildirdi. Android M olarak adlandırılan yeni sistem diğer tüm cihazlarla da uyumlu çalışabilecek şekilde dizayn edildi.

Android uyumlu akıllı telefonu arabanın ekranına bağladığınızda gerekli uygulamalar otomatik olarak arabanın panelinde gösterilecek.

Yine Reuters’in isimsiz kaynaklara dayanarak verdiği habere göre Google, Android M teknolojisini piyasaya sürmek için 2015 yılını bekliyor. Ancak uzmanlar 2015 yılının Ocak ayında Nevada’da yapılacak olan CES fuarında tanıtımının yapılacağını bekliyor.

Google’ın Android’in bu sürümüne niye M adını verdikleri de ayrı bir merak konusu. Android M yalnızca internet ve multimedya değil aynı zaman aracınızla ilgili teknik bilgileri de ekrana getirebilecek özelliklere sahip olacak.

Google ise konuyla ilgili olarak resmi açıklama yapmayı reddetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi