Internet kullanımı hızla artıyor

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu(BTK) Başkanı Dr. Tayfun Acarer, ''Yıl sonunda genişbant internet abone sayısının 20 milyonu aşacağını öngörüyoruz, bu rakamlar bir yıl içerisinde internet abone sayısında 6 milyon kadar yani yüzde 42'lik bir artış meydana geldiğini gösteriyor'' dedi.

Internet kullanımı hızla artıyor

BTK açıklamasına göre, BTK ve İnternet Geliştirme Kurulu tarafından düzenlenen İnternetin Güvenli Kullanımı ve Çocukların Online Ortamda Korunması konulu panelin açılışında konuşan Acarer, Türkiye'nin dünyada internet kullanımının en hızlı geliştiği ülkeler arasında yer aldığını söyledi.

Acarer, 1 Ocak 2012 tarihinde Türkiye'de 14.1 milyon genişbant internet abonesi bulunurken bu rakamın gelinen tarih itibariyle 19.5 milyon aboneye ulaştığını açıkladı. Acarer, ''Yıl sonunda genişbant internet abone sayısının 20 milyonu aşacak, bu rakamlar bir yıl içerisinde internet abone sayısında 6 milyon kadar yani yüzde 42'lik bir artış meydana geldiğini gösteriyor. Türkiye genç nüfusa sahip dinamik ve internete yatkın bir ülke, bu nedenle internet kullanımı hızla artıyor.'' diye konuştu.

Acarer, Türkiye'nin telefon kullanımında gerek ses olarak gerekse SMS olarak Avrupa'da açık farkla birinci sırada olduğuna işaret ederek internet kullanımı açısından da internetin en yoğun kullanıldığı ülkeler arasında yer aldığını söyledi. İnternet kullanımındaki artışa paralel olarak internetin güvenli kullanımının da daha fazla önem kazandığının altını çizen Acarer şöyle konuştu:

''Güvenli İnternet Hizmeti 1. Yılını doldurdu. Tamamen tercihe bağlı olan ve ücretsiz olarak verilen bu hizmetten faydalanmak isteyenler çocuk veya aile profillerinden birini tercih edebiliyorlar. İstedikleri zaman bu profillerini değiştirebildikleri gibi istedikleri zaman güvenli internet hizmetinden çıkabiliyorlar. Bir çok kişi daha önce böyle bir imkan bulunmadığı için internet abonesi olmadığı halde Güvenli İnternet Hizmeti başladıktan sonra internet abonesi oldular. Güvenli İnternet Hizmetinden faydalanan abonelerin sayısı 1 yıl içinde 1.4 milyona kullanıcı sayısı ise 5 milyona ulaştı. 60 bin civarında ticari kuruluş ticari işlemleri için güvenli interneti tercih ediyor.''

Toplantının açılışında konuşan İnternet Geliştirme Kurulu Başkanı Serhat Özeren, Güvenli İnternet Hizmeti başlamadan önce kamuoyunda yoğun tartışmalar yapıldığını hatırlatarak bu tartışmalar sayesinde Güvenli İnternet Hizmeti'nin daha iyi tanındığını ve anlaşıldığını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz