Karşınızda Android M ve Android Pay

Google I/O 2015 Konferansının başlamasıyla teknoloji devi Google da herkesin beklediği Android M ve Android Pay'i resmen açıkladı.

Karşınızda Android M ve Android Pay

Bir önceki I/O 2015 yazısında da söylediğimiz gibi Google beklenen işletim sistemi Android M ile beraber Apple Pay'e rakip olacak Android Pay'i duyurdu.

Android'in son çıkan Lollipop güncellemesi ile görsel olarak bir çok yenilik getirein Google, Android M ile de bellek ve performansta ciddi iyileştirmeler vaad ediyor. Yeni Android'e M adını veren Google bugün itibariyle de Nexus cihazlar için Android M'in yayınlandığını da bildirdi. Ancak yayınlanan sürüm geliştirici sürümün olduğu ve tam sürümün ise bu yılın sonuna doğru yayınlanacağı da belirtildi.

Yine beklentiler doğrultusunda Google Android'de kullanıcıların uygulamalar üzerinde daha çok hak sahibi olmaları gerektiğine inandığından dolayı Android M'de bu sorunu da çözüyor. Yeni sistemle beraber kullanıcı herhangi bir yazılım yüklediğinde karşısına gelen izin listesinden istediğini reddedebilecek.

Tabi bir de Android Pay var. Yeni sistemin yanında cüzdan uygulamasını da yenileyen şirket Apple Pay'e ciddi anlamda rakip olacak Android Pay'i de tanıttı.

Kaynak: Diyarbakır Söz