Kaspersky'nin iddiası: NSA dinliyor!

1995'te yapılan Amerikan yapımı The Net filminde bir yazılımın Amerikan devletinin bütün kademelerine giren virüsü başka bir varyasyonla gerçekleştirildiği iddia ediliyor. Kaspersky Lab'ın iddiasına göre NSA dünya üzerindeki bir çok bilgisayarı dinliyor.

Kaspersky'nin iddiası: NSA dinliyor!

Gelişen teknoloji ve bilgisayarın hayatımızın her alanına hızlı bir şekilde girmesiyle sanal güvenlik sorunu da ortaya çıkmaya başladı. Son dönemde meydana gelen siber saldırılar da bunların bir göstergesi.

Hollywood yapını The Net filminde de yine ABD'li bir yazılım firması da geliştirdiği bir yazılımla hükümetin bütün kademelerinde ki buna FBI da dahil her türlü sisteme rahatlıkla girebiliyor ve bunu da hükümete veya istediklerine karşı bir şantaj aracı olarak kullanıyordu. O zamanlar çok ütopik olarak görünen bu yazılım şimdi ise gerçek...

Ünlü antivirüs firması Kaspersky Lab araştırmacılarının iddiasına göre, NSA sabit diskler içinde casusluğu önlemek için yeni bir yöntem geliştirdi. Bu yönetm ile NSA'ın dünyadaki bir çok bilgisayarı dinleyebilmekte.

Kaspersky firması eski bir NSA çalışanının bu iddialarını doğruladığını iddia ediyor ve şunu da ekliyor;  "Casus programlarından biri İran'ın uranyum zenginleştirme tesisine saldırıda kullanılan Stuxnet." Kaspersky raporunda, hiçbir devlet kurumuna kaynak kodunun verilmediği açıklaması da yapmış. 

Kaynak: Diyarbakır Söz