Görüş Bildir

Microsoft, Spartan'ı Edge yaptı ama...

Microsoft’un yeni web tarayıcısı Edge için yaptığı logo klasik Internet Explorer logosundan çok da farklı durmuyor. Ancak şirketin bu yeni tasarımını kullanıcılar pek beğenmemiş gibi görünüyor.

Microsoft, Spartan'ı Edge yaptı ama...

Microsoft’un Windows 10 işletim sistemi ile beraber sunulacağı bildirilen yeni web tarayıcısı Edge için yapılan logo tartışmalara yol açtı. Daha önce Spartan olacağı bildirilen tarayıcının geçen hafta San Francisco’da yapılan BUILD 2015 etkinliğinde yetkililer tarayıcının adının Microsoft Edge olduğunu açıkladı.

Yeni tarayıcı için tasarlanan logo da etkinlikte gösterildi. Internet Explorer’da hemen herkesin aşina olduğu mavi renkli E harfli logosunu hiç aratmayan  bu logo kullanıcılar tarafından çok da benimsenmemiş gibi görünüyor. Kullanıcılar Spartan’a alışmışken Edge adından ve logodan pek de memnun değil.

Bunun için neowin.net sitesinin gerçekleştirdiği ankette, katılımcıların yüzde 21.5’i yeni logoyu ve ismi beğenirken, yüzde 10’luk bir katılımcı ne logodan ne de ismi beğenmedi. Yüzde 20’lik bir katılımcı ise Spartan adını istiyor.

Anket sonuçlarına göre Microsoft’un ne karar vereceği herkesin merak konusu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi