Görüş Bildir

Samsung Galaxy S6 mı HTC M9 mu?

Mobil teknolojileri yakından takip ediyor musunuz? Yeni bir Android tabanlı akıllı telefon almak istiyorsunuz ve karar veremiyorsunuz? İşte size Samsung’un amiral gemisi Galaxy S6 ve HTC M9 karşılaştırması…

Samsung Galaxy S6 mı HTC M9 mu?
Hem Samsung Galaxy S6 hem de HTC’nin M9 serisi telefonları Android platformunun iddialı ürünlerinden. Tasarım, kalite ve özellik bakımından her iki telefon da Apple’ın iPhone 6’sına rakip olabilecek düzeyde. Ancak her iki telefonun da birbirlerinden artıları ve eksileri var. Biz de bunu sizlere anlatacağız.

TASARIM VE DONANIM Güzellik bakanın gözündedir demişler ancak Samsung ve HTC ikisi de güzel. İki cihaz da telefonu oluşturan yüksek kaliteli metal ve camın mükemmel birleşimini sunuyor. Galaxy S6 iki cam panel arasında bir metal banta sahip. HTC M9 ise daha çok alüminyum ama camında panel yok. Galaxy S6 M9’a göre biraz daha hafif ama M9 da daha küçük. Yalnızca M9 bellek genişleme yuvasına sahip.

EKRAN Galaxy S6 5,1 inç Süper AMOLED Hd ekrana sahip, M9 ise 5 inç full LCD HD ekrana sahip. HTC’nin sunduğu renkler gerçeğe daha yakın ama Galaxy S6 da daha parlak renkler sunuyor. Bu durumda Samsung Galaxy S6 bir adım öne çıkıyor.

KAMERA Galaxy S6 16 megapiksel bir kameraya sahipken HTC M9 20 megapiksel bir sensöre sahip. Samsung’un görüntü işleme teknolojisi HTC’ye göre daha iyi. M9 yalnızca Galaxy S6 karşısında değil hem Apple iPhone 6 hem de Lg G3 gibi diğer modellerden de geride kalıyor.

İŞLETİM SİSTEMİ Her iki telefonda kendi üreticilerinin kullanıdğı arayüz uyarlaması ile Android 5.0 Lollipop çalıştırıyor. Samsung’un TouchWiz ve HTC’nin Sense uygulamalrı ile Android’in standardından daha fazla kişiselleştirme sunuyor. Bu o kadar da öenmli bir ayrıntı olmadığı için burda kararı kullanıcının vermesinin daha doğru olacağını düşünüyoruz.

HTC M9 yüksek kalitede ses çıkarabilen stero hoparlörle geliyor. Bu özellik ise Samsung’da yok. HTC Samsung’a göre daha fazla suya dayanıklı.

Galaxy S6 güvenlik açısından biyometrik parmak izi okuyucu sunuyor. Bu özelliği telefonunuzdaki dosyalarınızın güvenliği için de kullanabiliyorsunuz. Hepsinden de önemlisi Samsung en büyük rakibi Apple gibi Mobil ödeme sistemine uyumlu olacağını söylüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi