Sony, mobil pazarda 'ben de varım' dedi

Dünyanın tartışmasız bir numaralı teknoloji üreticisi Sony, mobil pazardan çekileceğine dair çıkan dedikodulara en yetkili ağızdan açıklık getirdi.

Sony, mobil pazarda 'ben de varım' dedi

Sony Mobile CEO'su Hiroki Totoki, akıllı telefon piyasasından çekilecekleri ve mobil tarafını satacağına yönelik dedikodulara son verdi. Totoki yaptığı açıklamada, "Mevcut mobil iş pazarından çekilme veya satış olmayacak." dedi.

Bu yılın başlarında Sony'nin mobil bölümünü satacağına yönelik bazı raporlar ortaya çıktı. Kaz Hirai'nin mobil pazar ve akıllı telefonlardaki mücadeleye yönelik açıklamaları da dedikoduları iyice alevlendirdi. Spekülasyonların asıl çıkış kaynağı ise VAIO bölümünün satılması.

Sonuç olarak üst düzey yetkili olan Hiroki Totoki iddiaların üstüne toprak attı ve alevi söndürdü. Hiroki Totoki, Sony Mobile'ın önümüzdeki sene kaliteli ürünlerle birlikte performansını arttıracağını da sözlerine ekledi. Ayrıca şirket 2016 sonuna kadar maliyetleri %30 düşürmeyi planlıyor.

Bazı analistler raporlarında Sony'nin bu sene üst düzey modelinde satışlar için beklentilerin altında kalabileceğini tahmin ediyor. Raporlarda ayrıca orta ve giriş seviyesi modellerde şirketin destekleyici ve iyi satışlar yapacağı not edilmiş.

Kaynak: sabah.com.tr

Kaynak: Diyarbakır Söz