YouTube zengini PewDiePie

Ticari zeka dedikleri bu olsa gerek. Bilgisayarda video oyunları oynarken verdiği tepkileri videoya çekip YouTube'a yükledi hem geniş bir takipçi kitlesi kazandı hem de milyoner oldu.

YouTube zengini PewDiePie

Geçtiğimiz yıl 27 milyon YouTube abonesi bulunan PewDiePie, cebine 4 milyon dolar koymuştu. Abone sayısını bir yıl içinde 37.7 milyona yükselten Kjellberg'in 2014 yılında toplamda 7.4 milyon dolar kazandığı belirtildi.

PewDiePie, gelirinin 4 milyon dolara ulaştığı haberinin çıkması üzerine bir Reddit AMA seansı düzenlemiş ve merak edilen soruları cevaplamıştı. Kazandığı rakamları doğrulayan YouTube yıldızı, "Let's Play" başlığıyla çektiği oyun videolarından kazandığı gelirin önemli bir kısmını hayır işlerine harcadığının altını çizmişti.

"Hayır işlerine kendim için harcadığımdan daha fazla para harcıyorum" diyerek hayırseverliğinin boyutunu ortaya koymaya çalışmıştı. Kjellberg hayranlarıyla birlikte hayır kurumlarına gelir toplama çalışmalarına da ciddi destek verdiğini söylemiş ve WWF, Save the Children, Charity: Water gibi kuruluşlar için 1 milyon dolara yakın bağış topladı.

Kaynak:sabah.com.tr

Kaynak: Diyarbakır Söz