Görüş Bildir

iPhone 5 kasıtlı olarak mı geç geliyor?

iPhone 5 satışlarının duraklamasının nedeninin stokların tükenmesi değil, pazarlama stratejisi olduğu iddia edildi.

iPhone 5 kasıtlı olarak mı geç geliyor?

BTIG'den Walter Piecyk, iPhone siparişlerindeki 3-4 haftalık gecikmelerin tedarik zincirindeki bir sıkıntıdan çok, ticari bir düşünce olduğunu söyledi. Hon Hai ve Foxconn patronu Terry Gou, geçtiğimiz hafta iPhone 5 üretiminde zorluklar yaşadıklarını açıklamıştı. Ancak Gou ile görüşen ve üretim sürecine göz atan Piecyk, iPhone 5 arz ve talebinin "dengede" olduğunu ve geliştiğini düşündüğünü söyledi.

Piecyk'e göre siparişlerin ulaştırılmasının 3-4 hafta geciktirilmesinin arkasındaki neden, Apple müşterilerinin Apple Store'lara giderek daha fazla para harcamalarını sağlamak. Piecyk, iPhone 5'i internetten sipariş verip ertesi gün mağazadan alabilmenin mümkün olduğunu, bunun iPhone 5'de kıtlık yaşanmadığını gösterdiğini söylüyor. BTIG analisti, mobil taşıyıcılar yoluyla satın alınan telefonların da 1 haftada teslim edildiğini vurguluyor.

Piecyk'e göre Apple bu gecikmelerle müşterilerin Apple Store'a giderek bir veya birkaç aksesuar almalarını ve hatta belki de bir iOS cihazı daha almalarını sağlamak istiyor.

Kaynak: Milliyet

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi