Görüş Bildir

İnternet kullanıcıları müjde! Hız yükseliyor

İnternet kullanıcılarının en çok şikayet ettiği konulardan biri de hız problemiydi, işte hız problemine yeni çözüm. İmzalanan yeni protokolle 'http/2' sürümüne geçilerek internetin hızlandırılması bekleniyor.

İnternet kullanıcıları müjde! Hız yükseliyor

İnternet kullanıcılarının en çok şikâyet ettiği hız problemine çözüm bulundu.

Yeni protokolle 'http/2' sürümüne geçilerek tarayıcıların hızlandırılması hedeflenmekte. Peki,  HTTP/2'ye geçiş gerçekleştiğinde son 15 yılın ilk büyük güncellemesi de hayata geçecek mi ?

>Kısa adı IESG olan İnternet Mühendisliği Yönetim Grubu'nun üst düzey yöneticilerinden olan Mark Nottingham Çarşamba günü yazdığı blogda protokolün kabul edildiğini açıkladı. Nottingham yeni standardın uygulanmadan önce düzenleneceğini ekledi. Sayfaların daha hızlı yüklenmesini sağlayacak ve şifrelemeyi de artıracak olan yeni standart ileriye doğru büyük bir adım olacak gibi.

>http/2’NİN YARARLARI                                        

>Nottingham geçen yıl Ocak ayında başka bir blogda da HTTP/2'nin olası yararları üzerine yazmıştı. Protokolü yeniden icat etmeye çalışmak yerine, eskisi ile uyumlu yeni bir uygulama yaratmayı hedeflediklerini belirten Nottingham'a göre, internet şifreleme teknolojileri kullanımı çok kolay hale getirecek.

>SİHİRLİ BİR PERFORMANS MI?

>Nottingham, HTTP/2'nin "sihirli bir internet performansı değneği" olarak görmemeleri gerektiğini belirterek,  internet sayfası yükleme sürelerinin yarı yarıya geliştirileceğine "yeni protokolü, performansın önündeki bazı önemli engellerin kaldırılması olarak görmek daha doğru olur" diye belirtti.

>Tabii ki bu protokol, son yıllarda kullanılmakta olan ve SPDY olarak adlandırılan Google teknolojisine dayanıyor. Google, Chrome tarayıcısında HTTP/2 protokolüne en kısa zamanda geçecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi