"Yeryüzü Sofrasında" buluştular

Balıkesir'de CHP İl Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Ramazan ayında düzenlediği "Yeryüzü sofrası" etkinliğinde partililer ve vatandaşlarla hep birlikte iftar yaptı.

Eskikuyumcular Mahallesi'nde Mekik Sokak'ta gerçekleştirilen iftar yemeğine CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, İl Başkanı Mete Erol, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. CHP'li kadınların yaptığı çorba, pilav ve böreklerin yanı sıra vatandaşlar da "Yeryüzü sofrasına" evlerinde hazırladıkları yiyeceklerle katıldı. İftardan önce açılış konuşmasını yapan CHP Gençlik Kolları Başkanı Emrah Türk, "Sponsorunun ve sermayesinin olmadığı, zengin ve fakir ayrımının yapılmadığı, "yeryüzü soframıza" hoş geldiniz. Bu sofranın kurulmasında büyük emeği olan kadınlarımıza da çok teşekkür ediyoruz. Allah tuttuğunuz orucu, yaptığınız ibadeti kabul etsin" dedi.
"YETER Kİ EKMEĞİMİZİ BÖLÜŞELİM"
Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, yeryüzü sofrasının artık gelenekselleştiğini belirtirken, "Tüm mesele dünyanın her yerinde, ülkemizde lokmayı birlikte paylaşmaktır. İnsan olmanın gereği budur. Biz bu ülkede hiç kimse aç kamasın istiyoruz. Yeryüzünde de ülkemizde herkese iş, aş vardır. Yeter ki ekmeğimizi bölüşelim. Yeter ki biz insani düşünelim. Bugün de yeryüzü sofrası ile bunu bir kez daha gösteriyoruz" dedi.

Kaynak: DHA