Görüş Bildir

14 yaşındaki çocuğun kurtarıldığı terör operasyonu kamerada

Okmeydanı'nda, DHKP-C tarafından zorla tutulduğu iddia edilen 14 yaşındaki çocuk Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyonla kurtarılıp ailesine teslim edildi. Çok sayıda polisin katıldığı operasyon polis kamerasına yansıdı.

14 yaşındaki çocuğun kurtarıldığı terör operasyonu kamerada

Okmeydanı'nda, DHKP-C terör örgütü tarafından zorla tutulduğu iddia edilen 14 yaşındaki çocuğun, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyonla kurtarılıp ailesine teslim edildiği açıklandı. Operasyonla ilgili polis kamerasına yansıyan görüntüler basınla paylaşıldı.

ŞİKAYET ÜZERİNE OPERASYON

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine Aygül A., 14 yaşındaki çocuğunun DHKP-C tarafından zorla tutulduğunu iddia ederek şikayetçi oldu.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri anne Aygül A.'nın başvurusu üzerine Furkan Samet A.'nın kurtarılması için Okmeydanı Piyalepaşa Caddesi'nde bulunan Gençlik Federasyonu Derneği'ne operasyon düzenledi.

POLİS BİNAYA İTFAİYE MERDİVENİYLE GİRDİ

Özel harekat, Çevik kuvvet ve İtfaiye ekiplerinin destek verdiği operasyon polis kamerasına da yansıdı. Polis ekipleri binanın kapılarının güçlendirilmiş olması sebebiyle itfaiye ekiplerinin 2. ve 3. kata dayadığı merdivenlerle tırmandı. Özel harekat ekipleri, binanın pencerelerindeki parmaklıkları özel bir makasla keserek binaya girdi.

9 KİŞİYİ GÖZALTINA ALINDI

Polisler, binada bulunan 4'ü çocuk toplam 9 kişiyi gözaltına alırken, yapılan aramalarda bir miktar para, laptop, hard disk, flash bellek, hafıza kartı, telefon ile örgütsel doküman ve afişler ele geçirdi.


14 YAŞINDAKİ ÇOCUK AİLESİNE TESLİM EDİLDİ

Evde zorla tutulduğu iddia edilen Furkan Samet A. dışarıda kendisini bekleyen annesi Aygül A. ve ağabeyine teslim edildi. Annesine sarılan Furkan Samet A. kısa bir süre hasret giderdi. Aygül A., Furkan Samet A. ve ağabeyi emniyetteki işlemlerinin ardından evlerine gönderildi.

POLİS TAVANDAN GİRDİ

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyon polis kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. İtfaiye araçlarıyla binaya tırmanan Özel harekat ekipleri binanın pencerelerini açmaları görüntülere yansıdı. Başka bir grup polis ise, binanın giriş kapısını açmaya çalıştıkları görüldü. Polis ekipleri 3. kattan aşağıya inemeyince balyozla delik açarak 2. kata tavandan girdi. Ekipler bina içerisindeki yaptıkları aramalarda ele geçirdikleri paralar da görüntüde yer aldı. Görüntüler, Furkan Samet A.'nın annesi Aygül A. ile kavuşmasıyla sona erdi.

POLİS BAŞKA ÇOCUK VARMI ARAŞTIRIYOR

Üst düzey bir emniyet yetkilisinden edinilen bilgiye göre, Furkan Samet A.'nın büyük ağabeyi 31 yaşındaki Kadir A.'nın da aynı örgütte yer aldığı öğrenildi. Furkan Samet A.'nın 31 Nisan'da Bursa'dan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü sebebiyle İstanbul'a geldiği daha sonra örgüt tarafından evine yollanmadığı öne sürülrü. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Furkan Samet A. gibi başka çocuklar olup olmadığını araştırıyor.


(FOTOĞRAF)

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi