Görüş Bildir

15 ülkeden dansçılar aynı sahnede

Manisa'da düzenlenen 475'inci Uluslararası Mesir Macunu Festivali etkinlikleri çerçevesinde 15 ülkenin halk oyunları ekipleri ile Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin 'Magnesia Kıvılcımları' dans topluluğu gösteri yaptı. Ülkelerin kendine özgü danslarının sergilendiği konseri izleyenler, keyifli saatler geçirdi. Festival yarın geleneksel olarak yapılan mesir saçma töreni ile son bulacak.

15 ülkeden dansçılar aynı sahnede

475'inci Uluslararası Mesir Macunu Festivali etkinlikleri kapsamında Manisa'ya gelen Karadağ, Romanya, Bulgaristan, KKTC, Azerbaycan, Endonezya, Ukrayna, Sırbistan, Arnavutluk, Makedonya, Gürcistan, Hırvatistan, Bosna Hersek, festivalin onur konuğu Kazakistan halk oyunları ekipleri ile Manisa Büyükşehir Belediyesi Magnesia Kıvılcımları Dans Topluluğu, Cumhuriyet Meydanı'nda bir gösteri sergiledi. Ülkelerin kendine özgü halk danslarının sunulduğu konsere, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Vali Yardımcısı Yakup Tat, Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya ve çok sayıda Manisalı katıldı. Sırasıyla sahne alan ve ülkelerinin folklorunu Manisalılara tanıtan halk dansları ekipleri, beğeni topladı. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Magnesia Kıvılcımları Çocuk Dans Topluluğu Kurtuluş Savaşı'nı anlatan ve Anadolu'ya mal olmuş türküler eşliğindeki danslarıyla konseri izleyenlerden büyük alkış aldı.
Konserin sonunda gösterilerini sergileyen 15 ülkenin halk dansları ekipleri sahneye davet edildi. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu ve Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler, ülkelerin temsilcilerine çiçek ve içerisinde Manisa'ya özgü ürünlerin bulunduğu hediye paketinden verdi.
Festivalin son günü yarın saat 12.00'de Manisa Valiliği önünden başlayacak kortej yürüyüşü, mesirin saçılacağı Sultan Camisi'nde son bulacak. Saat 13.30'da geleneksel olarak halka mesir saçılacak.


Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi