2 Şüpheli tutuklandı

Adana'da, altın atölyesiçalışanı 45 yaşındaki Hacı Sabancı'nın elindeki içinde400 bin lira değerinde altın olançantasını gasp eden 23 yaşındaki Ramazan Ekinci ile 25 yaşındaki Mahsum Beke tutuklandı, olaya karıştığı belirlenen 1 kişi ise aranıyor. Bir evin damındaki tuvalette bulunan çanta iseSabancı'ya teslim edildi.

2 Şüpheli tutuklandı
Kahramanmaraş'ta altın atölyesinde çalışan Hacı Sabancı, siparişlerini dağıtmak için geldiği Adana'nın merkez Yüreğir İlçesi'ndeki Çukurova Caddesi'ne 3 kişinin saldırısına uğradı. Sabancı'yı tekme ve yumruklarla darp edip, elindeki altın dolu çantayı alan 3 şüpheli Dedekorkut Mahallesi'nde ara sokaklara girip gözden kayboldu. Sabancı'nın ihbarı üzerine olay yerine gelen polis, havadan helikopterin de desteğiyle yaptıkları aramalarda, Ramazan Ekinci ile Mahsum Beke'yi saklandıkları evde yakaladı. Gözaltına alınan zanlıların sakladığı 3 kilo 720 gram altın ve 3 bin 760 TL olan çanta ise bir binanın damındaki tuvalette ele geçirildi.
Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan Mahsum Beke, suçlamayı kabul etmedi. Hırsızlık, uyuşturucu madde kullanmak ve mala zarar vermek suçlarından poliste çok sayıda kaydı bulunan Mahsum Beke, "Ben esrar içmek için tuvalete girmiştim. Dışarıya çıktığımda polislerle karşılaştım, benim olayla ilgim olmadığı halde, sırf sabıkam var diye gözaltına aldılar" dedi. Ramazan Ekinci ise ifadesinde kuryeyi Mahsum Beke'nin darp ettiğini ileri sürüp, "Adama uçan tekme atıp, yere düşürdükten sonra elindeki altın dolu çantayı çaldı. Sonra bana verip saklamamı istedi. Ben de sakladım" diye ifade verdi. Ramazan Ekinci ile Mahsum Beke, ifadelerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.
Her anının polis helikopterinin saniye saniye kaydettiği operasyonun görüntüleri ortaya çıktı. Polis ekiplerinin evlerin damlarına çıkması, sokakları ablukaya alan ekipler ve yapılan aramalar görüntülere yansıdı.



Kaynak: Diyarbakır Söz