2 yaşındaki Yunus Emre aniden öldü

Evde oyun oynarken aniden rahatsızlanarak apar topar hastaneye kaldırılan 2 yaşındaki Yunus Emre kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı.

2 yaşındaki Yunus Emre aniden öldü
Ordu'nun Çatalpınar İlçesinde Düzmeşe Cami imamı olan evli ve 3 çocuk babası 33 yaşındaki Mustafa Narlık, 26 yaşındaki eşi Selda Narlık ile evlerinde otururken çocukları Yunus Emre Narlık oyun oynamaya başladı. Küçük çocuk oynadığı sırada yere yığıldı. Narlık çifti telefonla durumu 112'ye bildirerek yardım istedi. Çift özel araçlarıyla Yunus Emre'yi yola çıkan ambulansa yetiştirmeye çalıştı. Yaklaşık 7 kilometre araçta taşınan Yunus Emre Çatalpınar İlçe merkezine getirildi. İlçede hastane bulunmadığı için gelen ambulansa nakledilerek Fatsa İlçesi'nde özel bir hastaneye kaldırıldı. Hastanede yapılan müdehalede çocuğun getirildiğinde öldüğü belirlendi.


AMBULANS GEÇ GELDİ


Mustafa Narlık 112'ye telefon açtıklarını, ambulansın geç geldiğini öne sürdü. Kendisine ilçedeki tek ambulansın başka bir vakaya gittiği için geciktiğine dair bilgi verildiğini belirten Mustafa Narlık, "Çocuk evdeoynarken birden yere düştü. Hiç birşey yoktu evde oyun oynarken yere düştü. Ambulansa haber verdik. Çatalpınar'da bir ambulans varmış 112 başka vakaya gitmiş o nedenle geç geldi. Ben araçla kötü yolda 7 kilometre kadar gittim ambulans öyle geldi. Ambulansa bindirdik o zaman kalbi atıyordu hastaneye götürdük kurtaramadık, şikayetçi olacağım" dedi.
Minik Yunus Emre Narlık'ın ölüm nedeninin belirlenmesi için cenazesi hastane morgundan alınarak otopsi yapılmak üzere Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.
Ordu İl Sağlık Müdürü Dr. İsmet Kolomuç, Çatalpınar İlçesi'nde bir ambulans olduğunu belirterek "İlçemizde hastenimiz yok. İhbar esnasında görevli ambulans başka bir vakadaydı. İhbar gelir gelmez ihbarın olduğu yere hareket ettiler. 10 dakika süre sonra 112 ekibi vaka ile buluşmuş. Çocuk ambulansa getirildiği anda hayatını kaybetmiş olduğu arkadaşlarımız tarafından belirlenmiş. 112'nin belirlediği ilk tespit çocuğun nefes borusuna yabancı bir cisim kaçtığı yönünde. Kayıtlarımıza göre bir ihmal görünmüyor" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz