Görüş Bildir

2018'de 95 bin yatak kapasiteli hastaneler geliyor!

Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) Sağlık Zirvesi, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla İstanbul’da yapıldı. Bakan Müezzinoğlu zirvede yaptığı konuşmada, “2018 yılına geldiğimizde Türkiye, 95 bin yatak kapasiteli, tıbbi teknolojilerle donatılmış hastanelere kavuşacak. Türkiye, son 5 yılda sağlık alt yapısını bu kadar hızlı ve güçlü değiştiren dünyanın tek ülkesi olacak” dedi.

2018'de 95 bin yatak kapasiteli hastaneler geliyor!

PPP Health Summit, Elmadağ Hukuk Bürosu ve PPP Expert’in ev sahipliğinde Hilton Otel’de düzenlenen zirveye Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanı sıra, Başbakanlık Yatırım Ajansı ülke danışmanları, mevcut hastane proje konsorsiyumlarında yer alan yüklenici firmaların ve finansal kurumların üst düzey yetkilileri, medikal ekipman tedarikçileri ve operasyonel çözüm ile hukuki ve mali konulardaki danışmanlar katıldı.

YATIRIMLARI PARASAL KAZANIM OLARAK GÖRMÜYORUZ 

Zirvede bir konuşma yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kamu Özel İşbirliği sonucu yapılacak yatırımları parasal kazanım olarak görmediklerini belirterek, “Biz Sağlık Bakanlığı olarak tıp alanında, sağlık alanında Türkiye’nin sağlık hizmeti sunumunu 78 milyon ülke insanına yüksek standartla sunabilmek, yakın coğrafyada Türkiye’yi bu alanda merkez yapabilmeyi hedefliyoruz” dedi.

SİYASİ İSTİKRAR VURGUSU 

Bakan Müezzinoğlu, yatırımların yapılabilmesi için güven duygusunun önemli olduğunu söyleyerek, “Güven duygusunun arkasında yatan en büyük güç siyasi istikrar. 12 yıldır bu ülkede en büyük kazanımımız siyasi istikrardır. Siyasi iktidarın gücü ve istikrarı ekonomik istikrarı getiriyor. Şu an seçim atmosferine girdiğimiz Türkiye’de yine siyasi istikrarın devam edeceği ile ilgili hiçbir tereddüt yok. Tam aksine 8 Haziran sabahında siyasi istikrarın önümüzdeki 4 yıl sürecinde de önünde engellerin olmadığı bir döneme giriyoruz. Bu dönem Türkiye’nin sıçramasını çok hızlı yapabileceği yeni bir başlangıç olacak” diye konuştu.

BÜROKRASİ VE SİYASİ İKTİDAR YANINIZDA 

Sağlık alanında yasal ve fiziki altyapıların oluşturulduğunu belirten Bakan Müezzinoğlu, ihale alan firmalara seslenerek, “Şu an kamu-özel işbirliği ile bizim fiilen protokollerini tamamladığımız inşaat süreçleri devam eden 17 protokolün 26 bin 600 yatak kapasitesi devam ediyor. Projelerin bir an önce çok dinamik bir şekilde erken hizmete girecek vizyonlarını sizlerden bekliyoruz. Artık hukuksal ve idari alt yapı sorunu yok. Bürokratik engel yok. Tam aksine bürokrasi ve siyasi iktidar sizin yanınızda” dedi.

TÜRKİYE SON 5 YILDA SAĞLIK ALT YAPISINI DEĞİŞTİRMİŞ TEK ÜLKE OLACAK 

Sağlık alanındaki yatırımları anlatan Bakan Müezzinoğlu konuşmasını şöyle tamamladı: “Şu anda 36 bin yatak kapasiteli, 220 hastanemizin yüzde 50-60’ı bu yıl hizmete girecek noktada. Diğer geri kalanları da 2017 başı itibariyle hizmete girecek. Yani 36 bin yatak kapasite kamu olarak, 26 bin yatak kapasite inşaat da kamu-özel işbirliğiyle devam ediyor. Bu sene ihale aşamasında olan kamu-özel işbirliği 20 bin yatak kapasitesinin yılsonuna kadar ihale aşamasını tamamlayacağız. Ve orada 40-45 bin yatak kapasitesi, siz hızlı davranırsanız 2017’de hizmete girmiş olacak. Biz yine kamu olarak 10-12 bin yatak kapasitenin ihale aşamasını tamamladık, projelendirmesini yapıyoruz. Bu şekilde biz kamu olarak 40-45 bin kapasiteyi 2017 yılı sonunda tamamlayacağız. 2018 yılana geldiğimizde Türkiye, 95 bin yatak kapasiteli, ileri teknolojiyle yapılmış, tıbbi teknolojilerle donatılmış hastanelere kavuşacak. Türkiye, son 5 yılda sağlık alt yapısını bu kadar hızlı ve güçlü değiştiren dünyanın tek ülkesi olacak.” Konuşmasının ardından Bakan Müezzinoğlu’na kalem hediye edildi.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi