Görüş Bildir

4 çocuklu engellinin yaşam mücadelesi

Ankara'nın Mamak İlçesi Şirintepe Mahallesi'nde 16 yıldır cilt kanseri hastalığının pençesinde yaşam mücadelesi verirken, bir yıl önce 2 gözünü birden kaybeden 4 çocuk babası Nadir Yeşildemir (43) veailesizor günler geçiriyor.

4 çocuklu engellinin yaşam mücadelesi
Evlerine engelli maaşı olarak 330 TL girdiğini belirtenYeşildemir, "Bunun 200 TL'si kiraya gidiyor. Ancak ev sahibi evi boşaltmamı istiyor.Tedavim için ayda 800 TL'lik güneş kremi kullanmak durumundayım. Komşularım da yardımı kesti, çaresizliğimizi kimlere anlatacağımızı bilemiyoruz" dedi.
Büyük kızının liseye, küçük oğlunun ortaokula gittiğini, diğer iki çocuğunun ise eşiyle evdeoturduğunu anlatan Yeşildemir, oturdukları evin arsasına yeni bina yapılacağı için ev sahibinin sürekli 'evi boşaltın' diye kapılarına dayandığınıkaydederek şunları söyledi:
"Engelli maaşımdan başka beş kuruş gelirim yok. Ayda tedavi amaçlı 800 TL'lik güneş kremi kullanıyorum. Bunun 500 TL'sini Mamak Kaymakamlığı karşılıyor. Geriye kalan 300 TL'yi de mahalle komşularım karşılamaya çalışıyor. Son bir yıldır komşuların yardımı ile ayaktaydık. Artık onlar da yardımları kestiler. İyice çaresiz kaldık."

2 GÖZÜMÜ KAYBEDİNCE EVİME EKMEK GÖTÜREMEDİM

16 yıldır cilt kanseriyle mücadele ettiğini,hastalığına rağmen sokaklarda hurda, pet ve benzer şeyler toplayıp satarak, evine ekmek götürdüğünü belirten Yeşildemir, şunları anlattı:
"Başımdaki et erimesi nedeniyle yıl 2 gözümü birden kaybettim.Gözlmerim görmez olunca evime ekmek getiremediğim gibi 200 TL olan kiramı, elektrik ve su parasını ödeyemez duruma düştüm. Ayda 800 TL'lik doktorların reçete olarak yazdığı ve günlük kullandığım güneş kremini SGK karşılamadığı için satın almak zorundayız. Bu kremin 500 TL'sini Mamak Kaymakamlığı karşılıyor. Geriye kalan 300 TL'sini komşular ve eş- dost karşılıyordu. Büyükşehir Belediyesi'nden yardım alıyoruz. Komşularımız da artık yardımı kestiler, ev kiramızı ödeyemiyoruz."
Yeşil kartlı olarak 16 kez plastik cerrahide ameliyat olduğunu, artık doktorların 'yapacak bir şey kalmadı' dediklerini aktaran Nadir Yeşildemir, "Ev sahibimiz, kirayı ödeyemediğimiz için gece- gündüz evi boşaltın diye kapımıza dayanıyor. Paramız olmadığı için ne geçinebiliyoruz, ne de evini boşaltabiliyoruz. Çaresizliğimizi duyan olursa minnettar kalacağız" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi